Hoe kun je opmerkingen kopiëren in Google Docs?

11/08/2023
11

Helaas is het in Google docs, Google Sheets en Google Slides niet mogelijk om een stuk tekst te kopiëren en dan inclusief de bijhorende opmerkingen en suggesties te plakken in een nieuw document.

Opmerkingen en suggesties kopiëren naar een nieuw document

Gelukkig is er sinds een paar jaar wel een toevoeging gedaan bij een update door Google waardoor er wel een manier is om het in een volledig nieuw document over te nemen.

Op deze manier wordt niet alleen de tekst gekopieerd, maar ook alle opmerkingen en suggesties. Let op dat in het nieuwe document onder iedere opmerking komt te staan dat het is gekopieerd van een origineel document.

Opmerkingen en suggesties kopiëren naar een bestaand document niet mogelijk

Helaas is het nog niet mogelijk om opmerkingen en suggesties te kopiëren naar een bestaand document. Zo liep ik er zelf tegenaan dat ik een boek aan het schrijven ben en één hoofdstuk in een apart Google Docs document heb gezet en dit heb ik gestuurd naar iemand die dit hoofdstuk voor mij ging redigeren. Zij heeft dit hoofdstuk van commentaar voorzien en nu wil ik dit hoofdstuk weer terug plaatsen in het document waarin het hele boek staat. Maar dat is dus onmogelijk. Dat is best een vervelende situatie en ik ben hier vaker tegenaan gelopen. Helaas biedt Google zover ik weet hiervoor nog geen oplossing aan. Ik heb althans hiervoor het hele internet afgezocht maar nergens een oplossing kunnen vinden. Hopelijk komt Google nog met een manier bij één van de volgende updates in Docs.

Lees ook:  Hoe kan een onderneming efficiënter worden?

Heb jij nog wel tips hoe je hiermee om kunt gaan? Laat het hieronder weten in een reactie. Onze dank is groot!

Afbeelding vrouw achter laptop komt van Pexels.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek