Hoe start je met het leren van html?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
412

Programmeren kun je leren. Echter, voor heel veel mensen is het eigenlijk niet zo helder. Hoe begin je eigenlijk met programmeren? Wat heb je ervoor nodig? Eigenlijk heb je niet eens zo ontzettend veel nodig om te beginnen. Wel is het zo dat een goed begin het halve werk is. Dus daarom hier wat handige stappen voor een goed begin.

Wat is html

Html staat voor Hyper Text Markup Language. Het is een programmeertaal die veel wordt gebruikt voor het maken van websites. Daarbij wordt er ook gebruikt van css. Css staat voor Cascading Style Sheet. Dit is de zogenaamde stylesheet. Hierin wordt de vormgeving van de webpagina grotendeels bepaald.

Html wordt veel gebruikt, maar cms systemen worden wel steeds slimmer. Zo is bijvoorbeeld WordPress een cms systeem voor het maken van een website dat je kunt gebruiken zonder html kennis. Toch is ook in WordPress enige kennis van html wel handig. Het is dus helemaal geen slecht idee om een bepaalde basiskennis van html programmeren te hebben.

Boek, programmeur of opleiding?

Er zijn verschillende manieren om te leren programmeren in html. Het hangt een beetje af van jouw leerstijl wat de beste manier is voor jou. Wil je rustig leren en hou je ervan om de theorie ook goed te begrijpen? Dan is een boek misschien fijn. De meeste programmeurs werken vrij praktisch. Een manier waarmee veel programmeurs zijn begonnen is dan ook door simpelweg op YouTube tutorials te volgen over het programmeren in html. Er zijn ook diverse websites waarin de basisbeginselen van html worden uitgelegd.

Over het algemeen werkt een mix erg goed. Als je echt merkt dat het te lastig om een start te maken en je gewoon niet zo goed weet hoe je moet beginnen, kun je het beste aan een programmeur vragen met jou de start te doen. Als je eenmaal alles in orde hebt, kun je aan de slag. Wil je een goede programmeur worden? Dan zijn een aantal zaken van belang:

  • Werk nauwkeurig.
  • Weet wat je hebt gedaan. Als er iets misgaat of juist goed, moet je weten wat je hebt gedaan voor een volgende keer of om iets te herstellen.
  • Leer autodidactisch te werken. Veel dingen moet je zelf ontdekken bij het programmeren. Je moet logisch nadenken en oplossingen bedenken.
Lees ook:  Hoe zet je in 5 minuten de basis voor je marketingplan uit?

Hoe je een alinea maakt en een link naar ict vacatures in Alkmaar.

Er is ook een prachtig boek: html en css voor dummies. Hier word je helemaal aan de hand meegenomen om te programmeren. Programmeren kan gewoon in een txt bestand. De basis van het programmeren in html bestaat uit een aantal standaard html codes. Zo heb je bijvoorbeeld de code:

<p></p>

<p> betekent dat je een alinea begint. De </p> geeft het einde van de alinea aan. Tussen deze tekens kun je dan de alinea plaatsen.

Nog een hele bekende is de code:

<a href="https://www.ictvacatures.me/ict-vacatures-alkmaar">ict vacatures alkmaar</a> 

Dit is een code voor een link. Tussen de aanhalingstekens staat de url waarnaar gelinkt wordt. De tekst die de bezoeker ziet van een website is 'ict vacatures alkmaar'. Zo zijn er nog een heleboel codes meer natuurlijk te vinden voor het programmeren in html. Wil je beginnen met een interessante basis tutorial voor het programmeren in html? Dan kun je onderstaande video bekijken:

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek