Hoe zorg je dat je veilig verhuist?
Een verhuizing is een vermoeiende klus die erg gevaarlijk kan zijn. Het is dan ook belangrijk dat je steeds voorzichtig te werk gaat, zodat je spullen geen schade oplopen en je ernstige lichamelijke blessures vermijdt. In dit artikel geven we vijf handige tips die je steeds in je achterhoofd moet houden om veilig en vlot te kunnen verhuizen.
1. Goed begonnen is half gewonnen
Veilig verhuizen kan enkel met een grondige voorbereiding en een duidelijke planning. Dit is namelijk de enige manier om stressvrij en zonder ongelukken te verhuizen. Denk daarom goed na over de verschillende aspecten van de verhuizing. Waar ga je de verhuiswagen parkeren? Past alles door de deur of heb je een verhuislift nodig. Waarschijnlijk heb je ook een container nodig om bouwafval in weg te gooien.
Zorg verder ook voor een logische planning. Op een warme dag voer je het zware werk bijvoorbeeld best ās morgens of laat in de namiddag uit, terwijl je in de winter dan weer best overdag bezig bent.
2. Begin tijdig in te pakken
Elke verhuizing begint met het inpakken van alle spullen. Begin hier zeker tijdig aan en ga georganiseerd te werk. Zorg eerst en vooral voor stevige verhuisdozen, voldoende inpakpapier en schokwerende verhuisdekens. Pak alle waardevolle zaken goed in en geef duidelijk aan welke verhuisdozen breekbare spullen bevatten. Stop de dozen bovendien niet tƩ vol. Een verhuisdoos die het halverwege niet meer houdt kan namelijk wel een ernstige ongelukken veroorzaken.
Laad de verhuisauto of de verhuiswagen vervolgens systematisch in. Plaats de zwaarste verhuisdozen onderaan, zodat de lichte dozen niet inzakken. Zorg er trouwens voor dat je de wagen niet te lang onbewaakt laat, zodat er niets gestolen wordt.
3. Zorg goed voor je lichaam
Tijdens de verhuizing is het ontzettend belangrijk om je eigen limieten te respecteren. Luister naar je lichaam en probeer je niet te forceren. Til zware verhuisdozen niet alleen en huur een verhuislift om grote meubels te verplaatsen. Gebruik verder ook een juiste tiltechniek om blessures aan je rug te voorkomen. Ga bij het oppakken van zware objecten goed door je knieƫn. Hou je rug ook steeds recht en draag alle dozen dicht bij je lichaam. Op deze manier houd je je lichaam steeds in balans en wordt je rug zo veel mogelijk gespaard.
4. Rust voldoende uit
Een groot deel van de ongelukken tijdens een verhuizing worden veroorzaakt door vermoeidheid. Het is dan ook van essentieel belang dat je goed uitgerust bent. Zorg er daarom voor dat al je spullen ingepakt zijn voor je aan de eigenlijke verhuizing begint. Ga de dag voor de verhuizing op tijd slapen, zodat je fris en vol goede moed opstaat. Heb je extra tijd nodig om de verhuizing af te ronden? Laat dan een deel van het werk voor de volgende dag. Op deze manier heb je zeker voldoende energie om de verhuizing op een veilige en efficiƫnte manier af te werken.
5. Schakel een verhuisbedrijf in
Wil je er echt zeker van zijn dat je hele inboedel veilig verhuisd wordt en dat je zelf geen lichamelijke letsels oploopt? Dan is het wellicht verstandig een verhuisbedrijf in te huren. Dergelijke verhuisbedrijven weten hoe ze snel, correct en veilig moeten verhuizen. Zij beschikken over professioneel verhuismateriaal. Deze bedrijven hebben ervaring in uiteenlopende soorten verhuizingen. Informeer altijd goed naar de prijzen want deze variƫren nogal per verhuisbedrijf en kijk goed naar de reviews. Een goed verhuisbedrijf zorgt er voor dat elke verhuizing snel wordt uitgevoerd en dat je hele inboedel op elke moment tegen schade beschermd wordt. Je kunt ook zelf verhuizen, maar dan heb je een aanhanger nodig
Hieronder nog meer tips van enkele vloggers voor bij het verhuizen
Verhuistips door Beautygloss
Checklist voor als je gaat verhuizen door Funda
Waar moet je allemall aan denken als je gaat verhuizen? In onderstaande video wordt een handige checklist gegeven.
Veiligheid boven alles.
Heb jij nog aanvullende tips om veilig te verhuizen? Laat het hieronder weten.
Bekijk ook Hoe verhuis je snel en efficiƫnt: tips en tricks