Hoe kies je de juiste creditcard?

11/08/2023
23

Als er iets is waar de gemiddelde Nederlander van houdt dan is het online shoppen. Dat doen we veel én steeds vaker. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim driekwart van de mensen ouder dan 12 jaar in 2021 online aankopen heeft gedaan; 9% meer dan in 2020.

Om online winkelen nog eenvoudiger en veiliger te maken, is het aan te raden om te betalen met een creditcard. Betalingen van producten met een creditcard zijn namelijk beter beschermd tegen bijvoorbeeld diefstal of schade. Maar: hoe kies je een creditcard uit die het beste bij je past? In dit artikel lees je er meer over.

Let op de kosten van een creditcard

Als eerst is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de kosten van een creditcard. Je hebt namelijk te maken met een jaarlijkse bijdrage en een paar variabele kosten. Denk bijvoorbeeld aan de transactiekosten wanneer je een creditcard gebruikt om geld op te nemen of aan de wisselkoersopslag. Deze kosten verschillen per aanbieder en kun je bij credit-cardaanvragen.nl binnen een oogopslag bekijken. Zo weet je snel welke aanbieder wat betreft kosten het beste matcht.

Kijk goed naar de verzekeringen

Wat veel mensen niet weten, is dat de meeste creditcards uitgerust zijn met minstens één verzekering. Dat is ideaal, want dat scheelt je weer geld voor het afsluiten van een aparte verzekering. Let tijdens je zoektocht goed op bij welke aanbieder je waarvoor verzekerd bent. Veel creditcards bieden een aankoopverzekering aan, evenals een reisverzekering of zelfs een bagageverzekering. Sommige aanbieders hebben een aankoopverzekering van 90 dagen, terwijl er ook aanbieders zijn die 365 dagen aanbieden. Kijk hier dus goed naar wanneer je dat belangrijk vindt.

Lees ook:  Hoe leer je het beste?

Controleer de inkomenseisen van creditcard

Wanneer je een creditcard aan wilt vragen, is het vaak nodig om een bepaald netto inkomen te hebben. De aanbieder wil er immers zeker van zijn dat je de kosten die je maakt met je creditcard kunt betalen. In je zoektocht naar een passende creditcard is het dus zaak om te gaan voor de creditcard die het beste matcht met je inkomen. Onthoud ook dat er wordt gekeken naar of je een (negatieve) BKR-registratie hebt. Is dat het geval? Dan kan het zijn dat je geen gewone creditcard aan mag vragen. Een prepaid creditcard kan in zo'n geval een oplossing zijn als je alsnog van de voordelen van een creditcard wilt profiteren.

Check altijd of er aanbiedingen zijn

Tot slot is het aan te raden om meerdere creditcards met elkaar te vergelijken; dat kan voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Op die manier kom je er namelijk achter waar er aanbiedingen te vinden zijn en waar je dus geld kunt besparen op je creditcard. Er zijn altijd wel aanbieders die tijdelijke acties hebben waarbij je bijvoorbeeld het eerste jaar geen kosten hebt of waarbij je een welkomstcadeau ontvangt. Dat is écht de moeite waard want op die manier bespaar je altijd iets op de kosten voor je creditcard.

kies creditcard
Afbeelding creditcard voor online betalen van Unsplash.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek