Hoe maak je schoon met een stoomreiniger?

11/08/2023
14

Een feestje is leuk. Maar een feestje ergens anders dan thuis is vaak leuker. Want de troep opruimen is nooit leuk en als het écht een leuk feestje is geweest dan is er vaak ook wel meer te doen dan alleen opruimen. Je kent het wel. Een plakkende vloer, vette vingers op de ramen, overal kruimels en misschien wel het meest vervelende vlekken in de bank of het tapijt. Schoonmaken is niet het leukste klusje om te doen. En die vlekken zijn misschien nog wel het meest vervelend, want hoe krijg je die eruit? Een stoomreiniger kan dan de oplossing zijn.

Wat is een stoomreiniger?

Het zal je niet verrassen, maar een stoomreiniger werkt met stoom. Deze stoom ontstaat door het verhitten van water. Hierbij worden allerlei bacteriën en schimmels gedood. Dit zorgt ervoor dat de stinkende luchtjes verwijderd worden uit bekleding. Een groot voordeel is dat je hiervoor geen chemische middeltjes en dure schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken. Wetenschappelijk onderzoek ondersteund ook de krachtige effecten van een stoomreiniger. Bovendien kom je met een stoomreiniger op plaatsen die normaal gesproken erg moeilijk te bereiken zijn. Kortom, een erg handige uitvinding. Er zijn verschillende soorten stoomreinigers en het is verstandig deze goed te vergelijken voordat je er eentje aanschaft (zie bijvoorbeeld dit vergelijk op: Woneo.nl).

Hoe werkt een stoomreiniger?

Je weet nu wat een stoomreiniger precies is. De vraag is echter hoe je die vlek precies uit je bank krijgt. Als eerste is het van belang dat je de bank goed schoon zuigt. Haal alle kussens en de ruimte hieronder weg. Zo kom je overal met gemakt bij. Haal eventuele huisdierharen weg, voordat je gebruik gaat maken van de stoomreiniger. Ook al zijn deze soms erg lastig te vinden. Bij echt grote vlekken is het goed om deze vooraf te behandelen. Hiervoor zou je bijvoorbeeld een vlekverwijderaar kunnen gebruiken. Je wrijft het spul op de plek en laat het goed intrekken. Daarna is het raadzaam dit goed uit te borstelen met een schone, harde borstel.

Lees ook:  Hoe moet je stekken?

Dan is het nu tijd om met de stoomreiniger aan de slag te gaan. Een voorwaarde is dat deze gevuld moet zijn met water. Wrijf met de borstel in een richting over de stof. Onthoudt goed dat je elk stukje stof maar een keer aanraakt. Je wilt immers niet dat er teveel vocht in de bank trekt. De stoomreiniger produceert voornamelijk droge stoom. Er zit een klein beetje vocht bij. Het kan daarom voorkomen dat de bank enigszins nat aanvoelt na het reinigen. Daarom is het belangrijk dat je de bank een aantal uur laat drogen. 

Een stoomreiniger is veelzijdig in te zetten

De hitte van de stoom zorgt voor een grondige reiniging, waarbij alle bacteriën worden gedood. Zeker voor mensen die niet met chemische spullen willen werken is dit een handig product. Waar een stofzuiger zich alleen richt op het zuigen van stof, pakt een stoomreiniger werkelijk waar alles mee. Buiten je bank kun je bijvoorbeeld ook je tuinset reinigen met een stoomreiniger. Ook vloeren en ramen zijn schoon te maken met een stoomreiniger. Het is daarom een product dat je voor meerdere zaken kunt gebruiken. Wel zo efficiënt toch!?

Andere video's met tips voor het reinigen van je tapijt, meubelen of andere spullen

Kijk eens wat een resultaat bij deze smerige bank

Stoomreinigen koelkast

Meer tips voor het gebruik van een stoomreiniger? Laat het hieronder weten in de reacties.

vieze bank wijnvlek stoomreiniger

Afbeelding van vieze bank met wijnvlek komt van Pexels.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek