Hoe moet ik een nieuw product op de markt brengen? 3 simpele stappen

Nieuw product op de markt brengen
Waldo Taekema
Waldo Taekema
17/05/2020
212

Hoe breng je een nieuw product op de markt? Wat is de slimste manier waarop je een product kunt bedenken en lanceren om hier direct winst mee te kunnen maken? Hier vind je een simpel stappenplan om een nieuw succesvol product te maken te lanceren – van idee naar product. Lees verder…

Stap 1. Bedenk niet iets nieuws - Bedenk iets dat reeds goed verkocht wordt

Veel (nieuwe) ondernemers begaan een grote denkfout die nadelig kan uitpakken: ze denken alleen vanuit zichzelf. Ze bedenken een nieuw product ‘wat wel interessant zou kunnen zijn voor mensen’, zonder dat ze daadwerkelijk in de markt kijken waar mensen de portemonnee voor trekken.

Natuurlijk, wil je jouw creativiteit als gift aan de mensheid geven, bedenk dan vooral iets nieuws vanuit je eigen creativiteitsdrang. Wil je echter een serieus bedrijf voeren en geld verdienen, gooi dan je eigen creativiteit liefdevol opzij en onderzoek wat makkelijk en veel gekocht wordt door mensen.

Dit noemen we de red ocean. Het is essentieel om deze red ocean te onderzoeken, want hier zit het geld al. Heb je een product of dienst gekozen waar met makkelijk de portemonnee voor trekt? Dan is het nu tijd voor de volgende stap…

Stap 2. Geef er je eigen draai aan en verhoog de waarde

De eerste stap heb je al goed gegaan: je hebt iets gekozen wat je wilt gaat creëren waar daadwerkelijk waardevolle vraag naar is. Nu is het tijd om op te vallen tussen al die concurrenten (de blue ocean).

Dat opvallen is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je hoeft te doen, is dit: wees de goedkoopste of de duurste. Er is geen enkel strategisch voordeel als je de op een na goedkoopste bent (want dan koopt iedereen de goedkoopste) of als je ergens in het midden hangt.

Normaal gesproken kun je niet de goedkoopste worden, want dan moet je een deel van de productie op grote schaal controleren en dan houd je ook veel te kleine marges over. Bovendien verpest je de markt dan ook voor de anderen.

Lees ook:  Hoe kies je de juiste creditcard?

Wees dus juist de meest waardevolle concurrent: maak je product beter en stapel er allemaal extra features en bonussen bovenop. Op deze manier maak je een onweerstaanbaar aanbod.

Verkoop je bijvoorbeeld een barbecue, maak er dan ook een kookboek bij, spreek een audiocursus in over barbecueën, creëer een checklist om een onvergetelijk barbecuefeest te geven en maak een opname waarin je de barbecue-expert interviewt die je er als bonus bij doet.

Je hebt zojuist de waarde met misschien wel 500 euro verhoogd. Hoe meer bonussen je stapelt, hoe makkelijker het is om te domineren in die lucratieve red ocean: je hebt zojuist een purple ocean gecreëerd.

Stap 3. Nu is het tijd om het te promoten: doe na wat al werkt

Hoe promoot je je nieuwe product? De beste manier om iets te verkopen, is online via een sales-funnel: geef mensen een weggever, doe vervolgens op de bedanktpagina een upsell naar je barbecue-aanbod en doe vervolgens op de bedanktpagina een cross-sell voor meer benodigdheden bij de barbecue. De mensen die wel de weggever hebben genomen – maar niet de upsells, kun je herinneringsmails sturen over je aanbod.

Goed, een sales-funnel zorgt voor sales, maar hoe stuur je traffic naar die funnel – dus naar die eerste weggever?

Simpel: onderzoek weer diezelfde rode oceaan waar je als eerste je onderzoek had gedaan. Analyseer de websites en advertenties van precies diezelfde producten die al goed verkopen.

  • Vind hun website en vul het in bij similarweb.com. Nu kun je precies zijn hoe zij hun traffic krijgen.
  • Vind ook hun Facebookpagina en klik op ‘Meer weergeven’ bij Paginatransparantie. Je krijgt dan precies iedere advertentie te zien die het bedrijf gebruikt(e).

Doe vervolgens precies de tactieken na die jouw goed-verkopende concurrenten in de rode oceaan al gebruiken. Pik hun advertentieruimtes in en je zal ze al gauw inhalen.

Succes!

Blog en informatie door Rubin

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek