Hoe moet je een jacuzzi onderhouden?

hoe een jacuzzi onderhouden voor een langere levensduur
Waldo Taekema
Waldo Taekema
29/08/2023
141

Een jacuzzi is een oase van ontspanning in je eigen achtertuin. Na een lange dag werken, is er niets beters dan een verkwikkend bad in warm, bruisend water. Maar om ervoor te zorgen dat je jacuzzi altijd klaar is voor gebruik, moet je hem goed onderhouden. In dit artikel bespreken we uitgebreid hoe je je jacuzzi moet onderhouden, zodat je altijd kunt genieten van dat welverdiende moment van rust.

Voordelen van een regelmatige poetsbeurt

Door regelmatig onderhoud te plegen, verleng je ten eerste de levensduur van je jacuzzi aanzienlijk. Goed onderhouden apparatuur gaat langer mee en bespaart je op de lange termijn kosten voor reparaties of vervanging. Een goed onderhouden jacuzzi betekent schoner water met de juiste chemische balans. Dit zorgt voor een gezondere omgeving om in te ontspannen. Regelmatig onderhoud verwijdert bovendien bacteriën en schimmels, waardoor de jacuzzi een hygiënischere omgeving wordt. Door de elektrische componenten van je jacuzzi goed te onderhouden, blijft deze energiezuinig werken. Dit leidt tot lagere stroomrekeningen dan wanneer je niet je jacuzzi regelmatig reinigt. Regelmatig onderhoud houdt de jets en filters in optimale conditie, waardoor de jacuzzi betere prestaties levert. Je zult genieten van krachtigere massages en een betere watercirculatie. Ook zal het plaatsen en goed onderhouden van jouw jacuzzi de waarde van het huis enorm verhogen.

jacuzzi onderhoud

Hoe vaak moet je jouw jacuzzi onderhouden?

Het water in je spa moet je minstens eenmaal in de drie of vier maanden verversen. De filter van de jacuzzi moet je eenmaal in de week schoonhouden. Dit moet zo vaak, aangezien er anders vetten en oliën in de spafilter blijven zitten. Controleer wekelijks de filter(s) van je jacuzzi en spoel ze af. Als ze erg vuil zijn, overweeg dan om ze grondiger te reinigen. Maak er een gewoonte van om de kuip van je jacuzzi wekelijks schoon te maken. Verwijder bladeren, vuil en ander vuil. Vergeet niet ook de leidingen van je jacuzzi onder handen te nemen, want hier kunnen ook verstoppingen optreden. Test de pH-waarde en chloorniveaus van het water maandelijks en pas deze indien nodig aan om de juiste balans te behouden.

Lees ook:  Hoe handel je schade na een botsing af?

Hoe moet je een jacuzzi onderhouden?

Ben jij van plan om je jacuzzi te reinigen? Lees dan deze tips hoe jij je jacuzzi het beste kan onderhouden:

  • Gebruik kraanwater/ leidingwater en ververs dit eenmaal in drie maanden.
  • Reinig je filter en vervang deze om de twee á drie maanden.
  • Zorg voor een optimale zuurgraad van je water met een pH-waarde van 7.2.
  • Houd je water fris met chloortabletten.
  • Laat stilstaand water ook eens doorstromen. Stilstaand water is namelijk een bacteriebron.
  • Spoel jezelf altijd eerst af, voordat je in jacuzzi plaatsneemt, om make-up, haarproducten en dergelijken eerst van je af te spoelen.
  • Bij het niet gebruiken van je jacuzzi, dek hem af met een cover.

Wateronderhoud van je jacuzzi

Eens in de maand moet je de kwaliteit van het spawater nakijken. Begin met het testen van de waterkwaliteit met behulp van een geschikte testkit. Belangrijke parameters zijn de pH-waarde, chloor- of bromideniveau en de totale alkaliniteit. Volg de instructies van de fabrikant van de testkit. Er zijn speciale middelen, die deze factoren tegelijk aanpakken. Met deze all-in-one middelen hoef je maar een keer per week de waterkwaliteit te testen. Voor onderhoudsproducten voor je jacuzzi, klik op deze link.

Wil je nog meer lezen over hoe je dingen moet doen? Lees dan ook deze blog hoe je een airco installeert of hoe je een schilderij aan de muur moet ophangen. Lees hier hoe je een huisdier moet onderhouden.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek