Hoe ontdek je binnen 5 minuten of jouw website SEO proof is?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
119

Elke ondernemer die een eigen webshop heeft, kent het belang van een goede SEO website. Wil je een goede omzet maken, je klantenkring uitbreiden en bestaande klanten behouden? Dan is het cruciaal dat je webwinkel oen website goed vindbaar zijn in zoekmachines, in het bijzonder via Google.

Zelf doen of uitbesteden?

Enkele websites en tools waarmee je zelf (gratis) een scan kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

Je zult zien dat het genereren van een rapport heel eenvoudig is. Het begrijpen van het rapport is voor velen toch een ander verhaal. Daar moet je toch nog wel de nodige technische kennis voor hebben. Wat je kunt doen is dan kosteloos een SEO scan laten uitvoeren. Dat kan vaak al gratis want veel SEO bureaus gebruiken dit om contact met je te krijgen. Het is natuurlijk altijd vrijblijvend en je kunt dan altijd nog bepalen of je wel of niet van hun diensten gebruik maakt! Vaak zijn zij ook bereid je toelichting te geven over de uitkomst van het rapport.

SEO scan laten uitbesteden kan vaak ook kosteloos

Door de hulp in te schakelen van een ervaren SEO specialist van een betrouwbaar online bureau (zoals dit SEO bureau) of een SEO freelancer kun je laten onderzoeken of jouw website voldoende SEO proof is. Wat zijn de voordelen van een SEO specialist jouw website laten scannen op de efficiëntie van je SEO? Je leest de antwoorden op deze vragen hieronder!

Kies voor een goed SEO bureau om je website op SEO te laten scannen! Er zijn namelijk SEO bureaus die dit soort scans helemaal gratis voor je uitvoeren. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als ondernemer heb je al kosten genoeg. Kun je besparen door een gratis SEO scan te laten uitvoeren, dan is dat meer dan prettig. Door te kiezen voor een ervaren SEO specialist, heb je daarbij de garantie dat het SEO onderzoek van een hoog niveau is. Mochten er verbeteringen mogelijk zijn om je website technisch en inhoudelijk te verbeteren om hoger in de rankings van zoekmachine te komen? Dan zal het betreffende SEO bureau je hierover vrijblijvend informeren.

Lees ook:  Een auto leasen, hoe doe je dat?

Een SEO scan kun je online doen in slechts enkele minuten

Een ander voordeel van een gratis SEO scan laten uitvoeren door een bedrijf met expertise op dit gebied, is dat je dit soort controles vandaag de dag online kunt laten uitvoeren. Dit is geheel gratis en neemt niet meer dan vijf minuten tijd in beslag. Dat is natuurlijk een minieme tijdsinvestering die zich ruimschoots terugbetaald. Mocht blijken dat jouw website of webshop op bepaalde technische punten verbetering kan gebruiken, dan kun je daarvoor natuurlijk bij een zelfgekozen internetspecialist een afspraak maken. Een expert kijkt dan vrijblijvend waar verbeterpunten zitten en wat hiervan de kosten zijn.

De SEO controles zijn betrouwbaar en gefundeerd

Een belangrijk voordeel van en gratis SEO analyse laten uitvoeren via een erkende SEO-specialist, is dat dit soort controles meer betrouwbaar zijn. SEO-analisten weten precies waar ze in technisch opzicht, qua performance en inhoudelijk naar moeten kijken om te bepalen of een webwinkel of website voldoende SEO proof is of niet. Zelf uitzoeken of je website technisch en inhoudelijk verbeterd kan worden is, ook niet als je redelijk verstand hebt van internet, computers en technologie, de tijdsinvestering niet waar. Zeker niet als je zzp'er bent en druk bent met van alles en nog wat. Jouw SEO-optimalisatie uitbesteden aan een specialist is daarom het slimste wat je als ambitieus ondernemer kunt doen!

Senior online marketing freelancer

Als je al gebruik maakt van een online marktingbureau of je hebt een interne online marketing afdeling, doe je er goed aan om alsnog een senior online marketing freelancer in te huren. Bij een online marketingbureau heb je natuurlijk te maken met medewerkers van verschillende niveaus en meestal zijn de senior mensen niet uitvoerend bezig. Vaak weet een senior online marketing freelancer beter op een meer strategisch mee te denken en ziet vaak ook kansen die een online marketing bureau nog laat liggen. Dat gebeurd zelfs bij de grootste agencies van Nederland.

Gratis SEO tool tips

Heb jij aanvullende tips voor gratis SEO tools? Laat het weten in een reactie hier onderaan de pagina.

SEO Tools

Afbeelding via Pexels

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek