Hoe stel je een origineel cadeau samen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
512

Ben je op zoek naar een cadeau voor een jarige, een jubilaris of een andere gelegenheid? Dan wil je natuurlijk niet met een afgezaagd cadeau aankomen, maar wel met een origineel cadeau dat met liefde en zorg is uitgekozen voor de ontvanger. Maar hoe stel je nu zelf een attent geschenk samen, zonder dat je uren door verschillende winkel hoeft te slenteren voordat je iets leuks hebt gevonden? We geven je een paar tips om een origineel cadeau te verzinnen.

1.    Wat is je budget?

“Het gaat om de gedachte” is heel belangrijk om te onthouden bij het uitzoeken van een cadeau. Het hoeft namelijk helemaal niet per se groot of duur te zijn. Als de ontvanger het gevoel krijgt dat er aan hem of haar is gedacht en dat het cadeau goed bij hem of haar past, is jouw cadeau een schot in de roos.

Waarschijnlijk heb je zelf wel een budget in gedachten wat je maximaal wilt uitgeven. Ga je online shoppen, dan kun je bij veel webwinkels heel eenvoudig aangeven binnen welke prijsrange je een product zoekt, zodat je zeker weet dat je niet over je budget heengaat. Wil je een echte budgetoplossing aanbieden, dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een DIY cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een handgemaakte kaart of een zelfgebakken taart.

2.    De gelegenheid en de ontvanger

Nadat je het budget hebt vastgesteld, dien je ook rekening te houden met de gelegenheid en de ontvanger van het cadeau. Je geeft immers een heel ander cadeau voor een verjaardag dan een presentje om iemand beterschap te wensen. Ook kunnen er verschillen zitten tussen een cadeau kopen voor haar of voor hem. Wil je zeker weten dat je goed zit, dan kun je een neutraal geschenk uitzoeken. Er zijn veel producten die voor elke gelegenheid of persoon geschikt zijn, bijvoorbeeld lekkere kaarsen, een chocoladereep of verzorgingsproducten om te kunnen ontspannen.

3.    Een los cadeau of cadeaupakket?

Afhankelijk van je budget en de cadeaus die je hebt gevonden, kun je ook een luxe cadeaupakket samenstellen. Je kunt hierbij op verschillende manieren te werk gaan: ga je voor een specifiek thema, zoals een geboorte of nieuwe baan, of stel je een leuk pakket samen aan de hand van een kleurenthema. Zodra je een thema hebt gekozen, kun je verschillende cadeautjes gaan uitzoeken die binnen dit thema passen. Bij een nieuwe baan kun je bijvoorbeeld denken aan een pennenset, etui, agenda en mok voor op de nieuwe werkplek.

Lees ook:  Hoe moet je de hypotheek berekenen?

Wil je het helemaal speciaal maken, dan kun je een gepersonaliseerd cadeau toevoegen aan het pakket. Een sieraad met initiaal of ander kado met naam erop maakt vaak grote indruk op de ontvanger en is een zeer unieke en speciale manier om iemand te verrassen.

4.    Hoe moet je een cadeau inpakken?

Ben je eindelijk zover dat je een of meerdere leuke cadeaus hebt gevonden die je aan de ontvanger wil schenken, dan wil je natuurlijk ook dat het mooi ingepakt is. Sommige webwinkels, zoals The Wish Label, bieden de mogelijkheid om de cadeaus ook direct mooi in te laten pakken. Dat is wel zo makkelijk als je zelf geen tijd of materialen in huis hebt.

Wil je liever zelf aan de slag? Dan is het handig om de volgende artikelen in huis te hebben:

  • Inpakpapier – Deze kun je in veel winkels met een leuk printje of in verschillende kleuren kopen
  • Indien je meerdere kadootjes hebt, is een gift bag of mooie cadeaudoos ook een optie om het in te verpakken. Dit geeft een iets luxere uitstraling dan inpakpapier.
  • Een schaar
  • Plakband of tape
  • Een kaartje of gift tag om jouw persoonlijke boodschap op te schrijven
  • Krullint, bakkerstouw of andere versieringen om het inpakken helemaal mee af te maken

Vind je het lastig om een cadeau in te pakken en weet je niet goed hoe je moet beginnen? Op Pinterest zijn veel originele ideeën te vinden voor het inpakken van je cadeau. Daar vind je ook handige tips om jouw cadeauthema door te trekken naar het inpakken en tips hoe je met zo min mogelijk materialen toch een prachtig ingepakt cadeau krijgt.

Heb jij ook nog tips voor het samenstellen van een origineel cadeau? Laat het hieronder weten in een reactie!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek