Hoe overleef je de hete zomer

zomer
Waldo Taekema
Waldo Taekema
21/04/2023
163

We kunnen niet wachten tot de lekkere zomeravonden en dagjes buiten aan het zwembad. Maar in de zomer kan het vaak ook nog eens flink warm worden. Het is dan moeilijker om koel te blijven en dit kan zorgen voor oncomfortabele dagen. Er zijn verschillende manieren om je hierop voor te bereiden, en jezelf koel te houden. In deze blog gaan we je 5 tips geven om de hete zomer te overleven. Ben je van plan de zon te ontsnappen door op vakantie te gaan? Lees hier hoe je de juiste bestemming kiest!

1: Water drinken

Een volwassene moet ongeveer 2 liter water per dag drinken. Vooral met warm weer is dit heel erg belangrijk. Als het warm is ga je namelijk meer zweten. Dit verlies van vocht moet ook weer aangevuld worden. Doe je dit niet? Dan is er een kans dat je uitdroogt. Dit kun je merken aan de volgende dingen: donkere urine, droge huis, hoofdpijn en misselijkheid. Zorg er dus voor dat je genoeg drinkt tijdens warm weer!

2: Bescherm jezelf tegen de zon

Zoals we net hebben benoemd is water drinken het allerbelangrijkste. Het beste kun je met warm weer binnen blijven, daar ben je zeker beschermd tegen de zon. Maar ga je toch naar buiten? Neem dan sowieso een flesje drinken mee, zodat je niet uitdroogt. Verder is het belangrijk dat je je huid beschermd tegen de zon. De zon is namelijk heel schadelijk voor de huid. Smeer je huid in met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat. En probeer niet in de middag naar buiten te gaan. Dit is namelijk de warmste tijd van de dag. Draag ook een zonnebril in de zon, om je ogen te beschermen. Voor je eigen comfort is het ook slim om luchtige kleding te dragen, zodat je niet al te snel gaat zweten.

3: Zorg voor een koel huis

Het beste is om binnen te blijven als het erg warm is buiten, want hier is tenminste geen directe zon. De directe zon kan je tegengaan door het plaatsen van gordijnen. Wel kan het zijn dat het in huis ook erg warm is. Er zijn verschillende manieren waarmee je dit kunt verkopen. De warmte komt binnen meestal binnen door de ramen. Probeer dus zo veel mogelijk gordijnen en rolluiken dicht te doen, zodat de warmte niet naar binnen komt. Let ook op dat er geen ramen of deuren open staan, hier komt de warmte namelijk erg makkelijk door binnen. Als je geen gordijnen of rolluiken hebt, is dit een goede investering om het huis koel te houden. Ook een luifel of andere zonwering zijn een goede optie. Maar meestal als je alles dicht houdt is er toch nog een kans dat het wat warm wordt binnen. Dan is het misschien handig om een boekje te brengen aan de een airco specialist in Geleen. Een airco kan namelijk heel erg effectief zijn om het huis koel te krijgen. Ook kunnen de meeste airco’s in de winter gebruikt worden als verwarming. Het is de investering dus zeker waard!

Lees ook:  Hoe verzorg je je baard op een juiste manier?

Lees ook Hoe installeer je een permanente airco?

zomer

4: Koel je lichaam

Ook al is je huis koel, dan kan het nog zo zijn dat je lichaam dit niet is. Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je lichaam koeler te maken. Je kunt bijvoorbeeld een lekker koude handdoek in je nek leggen. In je hoofd, nek en polsen zitten de bloedvaten namelijk vlak onder de huid. Via deze plekken wordt de warmte afgevoerd, en dit kun je vertragen door deze plekken te koelen.

Slapen in de hitte is voor de meeste mensen heel moeilijk. Probeer eens je kussen in de vriezer te leggen, dit zorgt voor de verkoeling van je hoofd en nek. Ook kun je het beste alleen onder je hoeslaken slapen.

5: Let op anderen

De voorgaande tips gingen allemaal over jezelf koel houden. Maar vergeet ook andere mensen niet! Ouderen en kinderen kunnen vaak meer last hebben van de warmte dan volwassenen. Als je merkt dat iemand klachten begint te krijgen, neem dan contact op met een huisarts. Klachten bij oudere mensen kunnen snel verergeren.

Blijf je niet thuis in de zomer? Lees dan deze blog over ontspannen op vakantie!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek