Hoe geef je een feest zonder geluidsoverlast? Met Silent Disco.

11/08/2023
16

Organiseer je binnenkort een feest, maar wil je geen overlast veroorzaken voor de buren? Denk dan eens aan een silent disco. Een silent disco is de manier om heerlijk te dansen en met een groep mensen te genieten van muziek zonder de geluidsoverlast die erbij komt kijken. 

Hoe creëer je een disco zonder geluid?

Een silent disco wordt ook wel de stille disco genoemd. Er wordt muziek gedraaid, maar zonder luidsprekers, want je publiek luistert muziek via koptelefoons. De muziek die wordt gedraaid wordt via een draadloze zender naar de koptelefoons verstuurd. Voor het publiek is het net als een normaal feest, maar een buitenstaander ziet slechts dansende mensen en hoort niets.

Video van een Silent disco feestje

Meerdere kanalen

Je bezoekers kunnen switchen tussen meerdere kanalen. Zo kan iedereen die muziek kiezen die hij of zij leuk vindt. Terwijl de een helemaal los gaat op een goede dance beat, luistert een ander naar top 40 of Nederlandstalig. Op de koptelefoons zit een lampje die van kleur wisselt wanneer er naar een ander kanaal wordt gewisseld. Zo kun je ook zien naar welke muziek de andere bezoekers luisteren. 

Nog meer voordelen van een silent disco

Het grootste voordeel van een silent disco ken je, je veroorzaakt geen geluidsoverlast. Maar er zijn nog meer voordelen. Een praatje maken op een groot feest waar de muziek erg hard staat is vaak onmogelijk. Met een silent disco zet je gewoon je koptelefoon af en maak je een praatje zonder dat je hoeft te schreeuwen. Je spaart je oren, want je kunt het volume van je koptelefoon zo hard of zacht zetten als je zelf wilt. Afhankelijk van de stand van het volume gaat de batterij van een koptelefoon zo’n 8 uur mee. Lang genoeg dus om dus om een dag of een nacht te genieten van muziek.

Lees ook:  Hoe kun je geuren gebruiken om je beter te voelen?

Leuk voor ieder feest

Of je nu een silent disco opneemt in de programmering van een evenement of thuis een feest wilt geven, maar geen overlast voor de buurt wilt, met een silent disco zit je altijd goed. Een silent disco is een unieke ervaring die je echt een keer moet hebben meegemaakt. Voor een relatief laag tarief organiseer je snel en makkelijk een leuke activiteit. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Een silent disco huren is erg makkelijk. Je geeft aan op welke dag je de silent disco set  wilt ontvangen. Vervolgens krijg je de set per post thuisgestuurd. De volgende dag kun je de set kosteloos weer terugsturen. Als je het pakket hebt ontvangen, steek je de zender in het stopcontact. Je verbindt deze met de audiokabels op je telefoon, of laptop. Als je geen apparaat met een koptelefoon hebt, kun je ook aangeven dat je een draadloze zender wil. Met iedere zender kun je een ander apparaat aansluiten en andere muziek afspelen. Je kunt daar alle programma’s voor gebruiken die geluid afspelen. De zenders hebben een bereik van 300 meter. Gaat je feest onverhoopt niet door? Binnen 7 dagen kun je kosteloos annuleren.

Foto van Silent Disco Feestje door Pexels.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek