Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
589

Als muziekliefhebber speel je natuurlijk graag muziek af. Er zijn een tal van apparaten waarmee je vanuit je huiskamer muziek kunt streamen. Met de juiste apparatuur kun je je muziek stereo door je hele huis horen. Er zijn tal van mogelijkheden om draadloos je muziek af te spelen. We keken naar de beste manieren om draadloos muziek af te spelen. 

1. Draadloze speakers voor in huis

Draadloos muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of computer is erg eenvoudig met een draadloze speaker. Het enige wat je nodig hebt is een wifi netwerk en de app van de fabrikant. Zet de speaker in je kamer en luister draadloos naar je lievelingsmuziek. Heb je meerdere speakers? Dan creëer je binnen no time een multiroom systeem. Verspreid de speakers door je huis en geniet van je favoriete playlist.

2. Draadloze speakers voor onderweg

Wil je ook muziek kunnen luisteren als je buiten de deur bent? Schaf dan een bluetooth speaker aan. De speaker beschikt over een ingebouwde accu of batterij. Je verbindt deze speaker eenvoudig met bluetooth, waarna je muziek via je je smartphone of tablet kunt afspelen. Draadloze speakers heb je in verschillende varianten en prijsklassen. De kwaliteit van het geluid kan variëren afhankelijk van de prijs.

3. Draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes zijn erg handig als je muziek wilt luisteren zonder dat iemand anders ervan kan meegenieten. Je hebt geen last van het snoertje dat makkelijk overal achter blijft hangen. Draadloze oordopjes werken met Bluetooth. Je verbindt de oordopjes dus met het apparaat waar je muziek op wilt afspelen. Bijvoorbeeld je telefoon, tablet of computer. Op de oordopjes zit een knopje om je oordopjes te verbinden met het apparaat. De muziek en het volume regel je met het apparaat. Je kunt draadloze oordopjes niet alleen gebruiken om muziek mee af te spelen. Je kunt ze ook gebruiken om handsfree te bellen. Heb je je draadloze oordopjes aangesloten op je telefoon en word je gebeld, dan hoor je je gesprekspartner door de oordopjes. Je hebt wel oordopjes nodig die ook beschikken over een speaker. Zonder speaker kun je je gesprekspartner wel horen, maar zelf kun je niets zeggen. Draadloze oordopjes heb je in verschillende prijsklassen en kwaliteit. Om de beste draadloze oordopjes te vinden kun je er het beste een aantal vergelijken. Zo kom je wat de verschillende opties zijn, zodat je die oordopjes kunt kiezen die passen bij jouw wensen en behoeften. 

Lees ook:  Hoe installeer je een dakkoffer of skibox?

Twee manieren om te streamen: wifi en bluetooth

Je kunt op twee manieren draadloos muziek streamen. Via wifi en via bluetooth. Zijn deze methodes zo verschillend? Het antwoord is ja. Voordat je een van de varianten kiest, is het handig om het verschil tussen deze twee te kennen. De verschillen hebben met name betrekking op de bediening, het bereik en de ondersteunde formaten. Bij bluetooth speakers loopt de gegevensuitwisseling direct tussen de zender en ontvanger. De koppeling tussen de zender en de ontvanger gebeurt via pairing. Dit is binnen een paar seconden geregeld. Bij wifi-streaming gaat de verbinding via het thuisnetwerk. Er moet dus een wifi netwerk zijn. Het apparaat is er alleen om de verbinding te sturen. Dit vergt in tegenstelling tot een bluetooth verbinding minder van de batterij.

 

Wat is beter, wifi of bluetooth?

Qua bereik scoort streamen via wifi beter dan via bluetooth. In het hele huis is verbinding mogelijk. Het bronapparaat hoeft meestal niet in dezelfde kamer als de speaker te staan. Bij een verbinding via bluetooth kan er niet meer dan 10 meter zitten tussen de speaker en het bronapparaat. Wifi heeft meestal dus een groter bereik dan bluetooth. Wat betreft batterijgebruik scoort wifi ook beter. Met een wifi verbinding fungeert je telefoon voornamelijk als afstandsbediening. Zodra de stream is gestart gaat je telefoon in standby-modus. Dat spaart de batterij. Ook heb je meer gebruikersgemak als je streamt via wifi. Je kunt namelijk gewoon telefoongesprekken blijven voeren zonder dat dit effect heeft op de stream. Met bluetooth wordt hierdoor de stream onderbroken en zul je je gesprekspartner op de speaker horen in plaats van uit je telefoon. Streamen via wifi geniet de voorkeur als je een groot bereik, gebruiksgemak en het sparen van je batterij belangrijk vindt. Toch gaat streamen via bluetooth ook prima en doet de kwaliteit niet onder voor streamen via je wifi-netwerk.

Draadloos muziek afspelen

Heb jij ook nog tips voor het draadloos afspelen van muziek? Laat het hieronder weten in een reactie.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek