Hoe installeer je een Sunet Solarpad zonnepaneel?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
09/03/2023
321

Het installeren van een zonnepaneel van Sunet Solarpad kan al gedaan worden in drie simpele stappen. Begin door het paneel omhoog te tillen naar de hoek die voor jou het optimaalste is. Idealiter gebruik je een hoek van precies 36 graden. Bij een dak waar een helling in zit kan je ook tussen de 30 en 35 graden gaan zitten. Geen zorgen, als je buiten deze aantallen valt halen je zonnepanelen nog altijd genoeg energie voor je op! Wanneer de gewenste hoek is gekozen, draai je de schroeven aan beide kanten aan om je zonnepaneel in deze hoek te houden. Allerlaatst sluit je de kabel aan en voilà, je zonnepaneel is aangesloten! Ben je bang dat je dak een te steile helling heeft en de zonnepanelen niet blijven zitten? Schaf dan direct de gewichtzakken van sunetsolarpad.com aan! Zo ben je zeker dat alles blijft zitten.

Waarom zonnepanelen?

Er is meer dan één voordeel aan het aanschaffen van zonnepanelen. We beginnen met de grootste beweegreden, namelijk het besparen van geld. Vaak zie je dat de investering van zonnepanelen zich in ongeveer 10 jaar terugbetaald. De meeste zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, wat je ook terugziet in hun garantie, zo heb je dus 15 jaar gratis stroom! Daarnaast is het ook nog eens ongelooflijk goed voor het milieu, zo help je je portemonnee én de natuur!

Daarnaast wordt je woning ook nog eens meer waard. Er van uitgaande dat je een koopwoning hebt, stijgt de waarde! Mocht je je huis ooit verkopen, krijg je ook dan nog eens geld op je investering terug. Ook nog eens meenemend dat de stroom die je te veel opwekt terug geleverd kan worden aan de energiemaatschappij voor een extra zakcentje! Kijk ook na of je lokale gemeente een subsidie geeft voor het laten plaatsen van zonnepanelen, dit kan namelijk ook al schelen op het financiële plaatje.

Lees ook:  Hoe installeer je rolgordijnen?

Hoe vraag ik de BTW terug van mijn zonnepanelen?

Het is per 1 januari 2023 niet meer mogelijk om de BTW terug te krijgen op de aanschaf van de zonnepanelen. Dit wordt gecompenseerd door een algehele lagere aanschafprijs. Onder de streep komt dit ongeveer uit op eenzelfde bedrag. Wil je meer handige video’s zien over zonnepanelen? Kijk dan vooral even hieronder verder!

Hoe koppel of ontkoppel ik een kabel van mijn Sunet Solarpad?

Hoe installeer ik meerdere zonnepanelen?

Wil jij handige tips om stroom te besparen? Lees ze hier!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek