Hoe krijg ik een passief inkomen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
388

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen. Daarbij is eigenlijk werken voor een bepaald uurloon bij een werkgever, een vorm die veel mensen als redelijk veilig en stabiel ervaren. Maar, het is tegelijkertijd ook een model waarbij je nooit echt enorm veel geld kan verdienen. Je zult altijd een bepaalt aantal uren moeten werken om een bepaalde levensstijl te kunnen handhaven. 'Hoe krijg ik een passief inkomen?' Is dan ook niet voor niets een populaire zoekterm. Ben jij ook benieuwd naar hoe je zorgt voor een passief inkomen? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.

Wat maakt jou blij?

Als je een passief inkomen wil opbouwen is het handig dat je dit doet met iets waar je ook echt blij van wordt. Het idee van een passief inkomen is namelijk dat je, als je dan nog wel werkt, dat je het leuk vindt wat je doet. Een bijzonder belangrijk onderdeel is daarbij voor veel mensen het gevoel van zingeving.

 Niet de manier van zingeving zoals je denkt dat je hoort te hebben. Nee, hier wordt de zingeving bedoelt, waarbij je in jouw hart voelt dat dit is wat je moet doen. Het is niet erg dat je nog niet meteen helder hebt waar je hart sneller van gaat kloppen. Doe gewoon telkens datgene waar je op dat moment het meest blij van wordt, uiteindelijk wijst je pad zich vanzelf uit. Soms kan dit jaren duren, heb dus geduld en weet dat de reis het doel is.

Methoden waarmee je een passief inkomen opbouwt

Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen op te bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Bloggen en affilatemarketing.
  • Vloggen.
  • Webshop in artikelen die je zelf maakt of samenstelt of andere artikelen waar jij blij van wordt.
  • Verkoop online cursussen, bijvoorbeeld met video's voor een marketingtraining of een pianoles of wat dan ook dat jij iemand kunt leren.
  • Beleggen.
  • Verhuur van woningen, een kamer, je auto, je camper...
  • Verkoop stockfoto's.
Lees ook:  Hoe kies je de juiste creditcard?

Kennis van Monero nieuws

Als jij bijvoorbeeld met beleggen een serieus passief inkomen wil verdienen en je begint met blanco kennis dan zijn er grofweg gezegd twee opties:

  • Je laat iemand voor jou geld beleggen.
  • Je gaat als een gek alles leren over beleggen.

Doe je dit laatste? Dan is het van belang dat je alle kennis opdoet over geld die je maar kunt vinden. In dat geval moet je zeker van nieuws over Monero op de hoogte zijn. Kennis is nog steeds macht. Het is zo dat veel kennis voor iedereen verkrijgbaar is, maar lang niet iedereen heeft de toewijding om zich de kennis zodanig eigen te maken, dat ze het kunnen toepassen.

Een passief inkomen is slim, niet lui

Als je denkt dat je met een passief inkomen alle dagen op een stoeltje in de zon kunt zitten, wellicht met een heerlijke cocktail, heb je het niet helemaal goed. Voordat je namelijk een passief inkomen hebt opgebouwd is het werken, kennis opdoen en een systeem maken waarbij je relatief weinig werk hebt en veel inkomsten. De meeste mensen met een passief inkomen hebben er wekelijks toch minimaal vier uur voor nodig om de 'boel te laten draaien'. Meestal gaat het om meer uren, twintig uur is ook al mooi voor veel mensen. Bekijk dus goed naar wat jouw streven is en werk aan.

Leuke kijktip: de 4-urige werkweek van Timothy Ferris:  Hij beschrijft in zijn boek hoe hij rondkomt van 4 uur per week werken. De samenvatting van dit boek staat op Youtube en is een mooie inspiratiebron:

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek