Hoe krijg je je bank weer tip en top?

Inhoud van deze pagina:

Als je een bank al wat langer hebt, is het onherroepelijk dat de bank er wat minder mooi uit begint te zien. Dat kan door van alles gebeuren; vlekken, gebruikssporen, slijtage, beschadigingen, je kent het wel… De bank kan zelfs op een gegeven moment doorzakken. Wat moet je nu doen om de bank zo mooi mogelijk te houden? Lees het hier.

Stap 1 voorkomen

Het belangrijkste is om te voorkomen dat de bank vies wordt of beschadigd raakt. Zo is het vaak het geval dat mensen met huisdieren dekens op de bank leggen. Zo voorkom je dat er halen ontstaan door het zogenaamde ‘melken’ van de kat met zijn of haar pootjes. Verder is het belangrijk om vlekken te voorkomen. Dat doe je het beste door, zoals duurzaamheid expert Maurice Beijk zegt te beginnen met ‘voordenken’. Daarmee bedoelt hij dat de ontwerper van de bank al moet nadenken over het ontwerp van de bank met in het achterhoofd houdend dat de bank lang mee moet gaan. Als koper kun je bijvoorbeeld de bekleding van de bank impregneren. Zo zorg je ervoor dat vuil niet zo snel aan de bank blijft kleven.

Stap 2 bank schoonmaken

Vaak doet een sopje van lauwwarm water en wat vloeibare groene zeep wonderen. Door hiermee op het oppervlak van de bank te boenen, verdwijnt een vlek al snel. Let wel even op of het materiaal van jouw bank hiertegen is bestand. Is het een erg moeilijke vlek die je lastig weg krijgt? Dan kun je de plek goed inwrijven met pure groene zeep. Laat dit een tijd intrekken en droog daarna de bank met een handdoek. Vervolgens droogt de rest nog na door de lucht.

Stap 3 De bank zelf of laten impregneren in Rotterdam

Zelf kun je ook een bank schoonmaken. Dit kan je onder andere doen door de bank te laten impregneren in Rotterdam of ergens anders waar men de juiste expertise daarvoor in huis heeft. Bij het impregneren wordt er een stof in gebracht die ervoor zorgt dat de stof van de bank bijvoorbeeld vuil en vocht afwerende eigenschappen krijgt. Op deze manier zorg je ervoor dat de bank niet meer zo snel vies wordt. Dit is een precies werkje waarbij je erop moet letten dat de spray geschikt is voor het materiaal waarvan de bank is gemaakt. Verder moet je met een impregneerspray ervoor zorgen dat je voldoende afstand houdt tot de bank. Als je dit niet goed doet, kan het zo zijn dat er kleurverschillen ontstaan op de bank.

Stap 4 Bank repareren

Het kan ook voorkomen dat de bank beschadigd is geraakt. Veel mensen weten wel dat je een bank opnieuw kunt (laten) stofferen. Wat veel mensen niet weten is dat het doorzakken van de bank, niet het einde van de bank hoeft te betekenen. Zo heeft een bank bijvoorbeeld zogenaamde singelbanden die je kunt aantrekken. Het vervangen van de singelbanden kun je beter later doen door een expert. Komt het doorzakken niet door de singelbanden, maar is de vulling het probleem? Kijk dan op onderstaande video hoe je, in dit geval bij een fauteuil, de vulling kunt opvullen.

Category: Huishouden

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>