Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
831

Waarom gebruiken mensen een aroma diffuser? En hoe werkt het eigenlijk? In dit blog een uitleg over het gebruik van een aroma diffuser van Geurwolkje.

Het gebruik van een aroma diffuser in een paar simpele stappen

Benodigde tijd: 2 minuten

Hoe gebruik je een aroma diffuser:

 1. Vul de water container met de bijgeleverde maatbeker.

  Gebruik bij voorkeur gezuiverd water, om zo ook zo'n schoon mogelijke lucht te verspreiden. Let op, vul het water voorzichtig bij.

 2. Zorg ervoor dat de binnendeksel en buitendeksel goed zijn aangesloten op de onderkant.

 3. Voeg enkele pure druppels etherische olie toe aan het water.

  Zo kun je allerlei vormen van aromatherapie uitproberen. Dit ruikt niet alleen heerlijk, het is ook van invloed op je stemming en gezondheid. Lees hier ook meer over de werking van etherische olie.

 4. Kies een veilige plek voor de diffuser.

  In ieder geval een plek waar kinderen en dieren niet eenvoudig bij kunnen komen. Maar ook een plek waar je de aroma diffuser niet zelf kan omgooien.

 5. Maak de aroma diffuser regelmatig schoon.

  Een wekelijkse schoonmaakbeurt is net overbodig. Verwijder ook goed de eventuele restjes van de etherische olie. Doe dit met een vochtige doek en gebruik alleen natuurlijke en milde schoonmaakmiddelen!

 6. Voor hoekjes, het roostertje en het ronde trilplaatjes kun je een wattenstaafje gebruiken.

  Zo zorg je dat het niet alleen oppervlakkig schoon wordt, maar ook in detail.

 7. Kiep het reservoir voorzicht leeg bij het leegmaken.

  Zorg daarbij dat de air outlet (het luchtgleufje) omhoog wijst. Dit is vaak een klein gleufje en bij sommige aroma diffusers staat dit er ook bij opgeschreven. In dat geval staat er vaak aan de andere kant 'drain side', ofwel gietkant opgeschreven.

Waar moet je nog meer op letten?

 • Koop kwalitatieve etherische olie: zorg er voor dat er geen parfum of chemicaliën in de olie zitten.
 • Ga niet met de aroma diffuser lopen als deze is gevuld, want door de beweging kunnen er druppeltjes in de air outlet terecht komen. Laat het dus altijd eerst helemaal leeg stomen.
 • Vul de diffuser nooit direct uit de kraan want door spetters kan er ook iets stuk gaan. Gebruik altijd de maatbeker.
 • Zet de aroma diffuser nooit aan als de deksel er nog niet op zit. Anders kunnen spetters in de lucht outlet terechtkomen. En dat wil je niet.
 • Vul de aroma diffuser niet met teveel water. Hou het maximum goed aan, deze wordt meestal aangegeven met een randje, dopje of een kleurtje.

Waarom zou je een aroma diffuser gebruiken?

Een aroma diffuser bevochtigd de lucht en verspreid etherische oliën.

Lees ook:  Welke hydroalcoholische gel kunnen bedrijven het beste gebruiken?

1. Een aroma diffuser zorgt voor de juiste luchtvochtigheid

In huis hebben we liever geen té droge lucht. Een goede luchtvochtigheid verminderd de kans dat de aanwezigheid van bacteriën, virussen, schimmels en ziektekiemen kunnen groeit. Bovendien is een goede luchtvochtigheid belangrijk voor de huid. Zo hebben meer mensen in de winter last van een droge huid, doordat koude lucht over het algemeen minder vocht bevat dan de warme lucht in de zomer. Naast dat het goed is voor de huid is het ook goed voor de ogen en de vochtigheid van onze doorgang van de adem; de neus. Een goede luchtvochtigheid kan zorgen dat je minder vaak ziek wordt. Een goede luchtvochtigheid is overigens niet alleen voor ons zelf en voor het verminderen van bacteriën en ziektekiemen, maar ook voor onze plantjes in de vensterbank. En wat dacht je van een houten vloer en meubelen? Als die te droog worden kunnen deze ook scheuren of op een andere manier schade oplopen. De beste luchtvochtigheid voor in huis is tussen de 30% en 60%, en liever nog tussen de 45% en 50%.

Onderstaande twee video's gaan dieper in op de luchtvochtigheid en waarom het belangrijk het is om deze goed op peil te houden:

2. Een aroma diffuser verspreid etherische oliën

Je hoeft het natuurlijk niet te doen, maar met hetzelfde gemak voeg je een paar druppels etherische olie toe aan het water en verspreid je een heerlijke geur. Behalve de lekkere geur worden er bovendien nog veel meer voordelen toegekend aan etherische olie. Hieronder enkele video's over de werking van etherische olie.

Video 1: De kracht van etherische olie

Video 2: Wat is aroma therapie? Een basis uitleg.

Video 3: Wat is aroma therapie? Een meer uitgebreide uitleg.

Video 4: beginnen met essentiële oliën

Waar kun je etherische olie kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je etherische oliën kunt kopen zoals bij Geurwolkje, Phoenix import, Patipada en zie bijvoorbeeld ook deze Rituals aanbieding. Let er dan op dat je geen geurolie koopt in plaats van etherische olie. Koop bij voorkeur ook biologische etherische olie, zonder synthetische toevoegingen.

Tips voor aroma diffusers of etherische olie

Heb jij ook nog tips voor het gebruik van aroma diffusers? Is er nog iets belangrijks om op te letten? Of heb jij een tip voor welke etherische olie te gebruiken? Laat het hieronder weten in een reactie.


Afbeelding aroma diffuser van Geurwolkje.nl

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek