Hoe kun je gezellig dineren tijdens Kerstmis?

dineren
Waldo Taekema
Waldo Taekema
08/12/2022
158

Michael Bublé komt alweer dagelijks door de speakers met: ‘It's Beginning to Look a Lot Like Christmas’. En dan weet je dat de gezellige drie dagen alweer aanbod beginnen te komen. Voor de een zorgt dit voor een heerlijke ontspanning, maar voor de andere zal het een klein beetje stress opleveren. Naast wat je moet dragen is het opzoek gaan naar een gezellig diner ook nog niet zo gemakkelijk. Wil je het namelijk bij jezelf thuis houden, of ga je naar familie en vrienden toe?

Uiteten

Hou je van gezelligheid, luxe, ontspanning en rust? Dan is gaan dineren in een restaurant eigenlijk de enige optie voor je. Naast de hele avond genieten van het heerlijke eten hoef je alleen maar gezellig te praten met je vrienden en familie. Binnen no time zullen er namelijk fantastische gerechten op tafel geserveerd worden, zonder dat je er één seconde voor hebt hoeven zweten. Wie wilt dat nu niet? Wel is het hierbij belangrijk dat je vooraf doet reserveren, de kans dat je anders in de kou buiten staat is zeer aanwezig.

Fonduen

Ben je liefhebber van een heerlijk diner, maar heb je tijdens het open maken van de cadeaus geen ruimte voor een heel buffet? Dan is fonduen een fantastische uitvinding. Je plaatst namelijk een fondues in het midden van de tafel, met daaromheen allemaal verschillende voedingsmiddelen. Dat kan vlees zijn, maar ook vis of vegetarische hapjes. Daarnaast kun je ook meerdere groenten in de fondues doen, denk bijvoorbeeld aan courgette, champignons, paprika en aubergine. Veel mensen doen het in kaas, maar je kunt het ook doen in (speciale) olie.

Lees ook:  Hoe geef je je carrière een boost?

Gourmetten

Mocht je zin hebben in simpele(re) gerechten, maar niet in je eentje de hele dag in de keuken hoeven te staan. Dan is gourmetten in top idee. Hiermee kun je namelijk de hele avond gezellig met z’n allen aan tafel zitten, en iedereen kan zijn eigen pannetje vullen om zijn favoriete producten warm te maken. Overigens is dit ook prettig als je veel vrienden/ familie leden hebt met allergieën. De producten raken elkaar namelijk onmogelijk aan. Gourmetstellen zijn gemakkelijk verkrijgbaar op vele verschillende websites. Hierdoor speelt de grootte van het gezelschap geen rol.

Samengesteld

Heb je veel vrienden/ familieleden die altijd twijfelen over wat ze willen eten tijdens een diner? Dan is dit dé oplossing. Met samengesteld bedoelen we namelijk dat iedereen één gerecht maakt. Hierdoor zul je ontzettend veel variatie op tafel krijgen, waardoor iedereen tevreden zal zijn. En doordat meerdere mensen het diner maken kost het algemeen gezien minder tijd. Hierdoor kun je langer met een glaasje wijn op de bank elkaar bijkletsen, dat is natuurlijk ook vele malen leuker!

Lees ook Je huis winter klaar maken: zo doe je dat!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek