Hoe kun je naar de Formule 1 kijken in Nederland?

formule 1
11/08/2023
20

Jarenlang was het duidelijk op welke zender je moest zijn om de Formule 1 te kunnen kijken. Tegenwoordig is het landschap van de uitzendrechten iets meer verschoven. Ziggo Sport is namelijk sinds het seizoen van 2022 haar uitzendrechten kwijt geraakt aan de Nordic Entertainment Group uit Zweden, ook wel Viaplay genoemd. Na zeven jaar de exclusieve rechten te hebben gehad bij één zender moet de Nederlandse Formule 1 liefhebber nu zoeken naar een andere oplossing. In dit artikel worden alle zenders uitgebreid behandeld.

Viaplay

Deze Zweedse zender heeft sinds het seizoen van 2022 de volledige uitzendrechten van de Formule 1 – maar ook de Formule 2, Formule 3 en Porsche Super Cup in handen. Hierdoor moet een groot gedeelde van Nederland een abonnementen nemen bij deze streamingdienst. Tot en met het seizoen van 2024. Doordat het geen vaste zenders heeft, zoals bijvoorbeeld SBS 6 en RTL 4, zul je een televisie moeten hebben waarmee je kunt streamen. Wel zit Viaplay ingebouwd in die desbetreffende televisies, waardoor je naast een IPTV Viaplay abonnement verder niets hoeft te kopen.

Ziggo Sport & NOS

Doordat Viaplay geen exclusieve rechten heeft van de Formule 1 zou je het ook alleen kunnen houden bij een Ziggo Sport abonnement of volledig gratis bij de NOS op NPO 1. Zij zullen namelijk elk race weekend een uitgebreide samenvatting laten zien van de race, en op zaterdag kun je ook bij Ziggo Sport kijken naar de samenvatting van de kwalificatie. Mocht je graag een voor- en nabeschouwing willen bekeken dan kan dat ook bij Ziggo Sport. Zij behouden namelijk precies dezelfde programmering zoals ze dat ook deden toen ze de exclusieve rechten nog hadden.

Lees ook:  Hoe werken orakel kaarten?

Tijdens de Grand Prix van Zandvoort zal de NOS overigens ook de race uitzenden. Zij hebben namelijk een overeenkomst gesloten met Viaplay, om ervoor te zorgen dat alle Nederlanders kunnen kijken naar de race in eigen land.

F1TV Pro

Mocht je liever willen kijken naar de Formule 1 vanuit de ogen van bijvoorbeeld de Engelse, Spaanse, Franse of Italiaanse kenners dan kun je ervoor kiezen om een F1TV abonnement te nemen. Hiermee zul je namelijk álles kunnen kijken van de Formule 1 met voor- en nabeschouwing dankzij de analisten en commentatoren van andere landen. Wel heeft F1TV geen app, je zult het hierdoor moeten streamen door middel van een Chrome cast naar je eigen televisie.

Lees ook: Hoe kies je de juiste creditcard?

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek