Hoe kun je witte schoenen schoonmaken?

11/08/2023
23

Witte schoenen zijn al jaren razend populair. Een paar witte sneakers voor heren of dames mag in geen enkele garderobe ontbreken. Met een paar witte schoenen loop je er dan ook altijd trendy bij, maar helaas worden ze ook erg gemakkelijk vies. Om ervoor te zorgen dat je schoenen er fris uit blijven zien is het belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt. Dit kun je het beste met de hand doen om de stof mooi te houden. Je kunt verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals tandpasta, citroensap, zuiveringszout, zeep of bleekmiddel. In dit artikelen leggen we stap voor stap uit hoe witte schoenen schoonmaken met bleekmiddel het beste werkt. 

Zie ook de video bovenaan de pagina die ik heb gevonden op het Youtube kanaal Handig.

Stap 1: Bleekmiddel verdunnen

Om te beginnen is het van belang om 1 deel bleekmiddel te verdunnen met 5 delen water. Het is belangrijk om je schoenen te reinigen in een goed geventileerde ruimte in huis. Meng het bleekmiddel en het water in een kleine kom of bak. Pas op dat je niet teveel bleekmiddel gebruikt, want dan worden je schoenen eerder geel dan nog witter. Het gebruik van bleekmiddel werkt het beste bij stoffen schoenen. Tijdens het schoonmaken is het verstandig om handschoenen te gebruiken om huidirritatie te voorkomen.

Stap 2: Gebruik een tandenborstel of handborstel

Om de witte schoenen goed schoon te krijgen is het belangrijk om een tandenborstel of handborstel te gebruiken. Bij voorkeur heel simpel een tandenborstel. Dompel de tandenborstel in het bleekmengsel en maak kleine ronddraaiende bewegingen om je schoenen schoon te maken. Concentreer in eerste instantie vooral op vuile plekken en hardnekkige vlekken, daarbij is het belangrijk om lichte druk op de stof uit te oefenen. Na het schoonmaken van het stoffen gedeelte kan je verder gaan met de zolen. 

Lees ook:  Hoe maak je een goede thuiswerkplek?

Stap 3: Veeg het bleekmiddel weg

Zijn de schoenen weer helemaal schoon? Dan is de volgende stap het afvegen van het bleekmengsel. Gebruik een vochtige doek om het bleekmengsel van je schoenen te vegen. Gebruik hierbij warm water en wring de doek uit tot hij vochtig is. Het uitoefenen van lichte druk tijdens het schoonvegen van de schoenen zorgt voor een nog witter resultaat.

Stap 4: Schoenen drogen

Zijn je schoenen wit geworden? Laat je schoenen drogen in een goed geventileerde ruimte. Tijdens de zomermaanden kan dit in de zon. Meestal zijn de schoenen na 5-6 uur droog. Zo niet, laat ze nog even staan om ze volledig droog te hebben.

Voorbeeld video's voor schoonmaken schoenen

Zie ook nog de volgende video's voor het schoonmaken van je schoenen:

Sneakers wit stralend wit maken

https://www.youtube.com/watch?v=0_Qk5oEewf4

Een voorbeeld van hoe extreem vies het kan zijn en toch goed schoon te krijgen.

Deze jongen gebruikt wel hele bijzondere technieken, maar zijn schoenen zijn dan ook wel heel bijzonder vies ­čśë

Zijn jouw witte schoenen echt niet meer te redden? Shop dan een nieuw paar witte schoenen bij Durlinger schoenen!

Heb jij nog advies voor het schoonmaken van je schoenen? Laat hieronder jouw beste tip achter!

Artikel door Brian

Witte schoenen schoonmaken

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

┬ę Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek