Hoe maak je je witte sneakers schoon?

Ohnee, je bent in een hondendrol gaan staan. Je wilt je witte sneakers schoonmaken door ze in het gras af te vegen maar het enige wat je overhoudt is de stank en een aantal groen met bruine strepen. Is dit je wel eens overkomen of zijn je sneakers gewoonweg oud? Geen probleem! In deze blog leer ik je hoe je je witte sneakers in een aantal simpele stappen kunt schoonmaken.

witte sneakers schoonmaken
  1. Haal met een tandenstoker al het zand samen met overige straatsouvenirs onder je zolen vandaan. Kom je een kauwgom tegen? Smeer er pindakaas overheen zodat het de hele kauwgom bedekt. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken en schraap de kauwgom er vervolgens af met een lepel. Spoel de zolen met water af zodat er niks achter blijft.
  2. Haal de veters uit de sneakers en stop deze in een bakje met heet water. Voeg hier bleekmiddel en een beetje zeep aan toe. Laat de veters een aantal uur inweken. Zijn ze na het proces niet wit? Gooit ze dan even op een hoge temperatuur in de wasmachine om het gewenste resultaat te behalen
  3. Maak een spons nat en voeg wat zeep toe. Gebruik naast zeep geen andere agressieve wasmiddelen die je witte sneakers kunnen beschadigen. De meeste witte sneakers zijn gemaakt van leer. Hierbij is het belangrijk dat je de zachte kant van de spons gebruikt. De ruwe kant van bijvoorbeeld een schuurspons kan het leer namelijk beschadigen. Veeg zodanig vaak over de sneakers heen totdat de zeep begint te schuimen. Gebruik een aparte spons voor de zolen.
  4. Veeg nu al het schuim en vuil van de sneakers af met een vochtige doek. Herhaal stap 3 en 4 tot de schoenen helemaal schoon zijn.
  5. Voeg nu de sneakers schoon zijn sneaker-whitener toe op de plakken die iets donkerder kleuren. Blend de plekken in met de rest van de schoenen. Heb je geen sneaker-whitener in huis? Gebruik dan een potje typex. Houdt een watje met nagellak remover bij de hand mocht een paar kleur accenten per ongeluk wit maken.
  6. Maak een mengsel van een paar eetlepels azijn en een paar druppels afwasmiddel. Laat 2 doeken hierin weken en ze vervolgens voor een nachtje in de schoenen. De azijn neutraliseert onwenselijke geurtjes en laten je schoenen weer als nieuw ruiken.
  7. Spuit tot slot je schoenen een aantal keer in met sneakerspray zodat ze meer weerbaar zijn voor water en vuil.  

Hoe maak je je witte sneakers schoon?

Blog, Hoe moet ik | 0 Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>