Hoe maak je kinderspeelgoed goed schoon?

vacatures kinderopvang
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
457

Als je kleine kinderen hebt dan weet je wel dat alles snel vies wordt. Niet alleen je interieur kun je iedere dag stofzuigen, ook het speelgoed van de kinderen zelf wordt snel vies. Je kinderen gaan met hun plakhandjes overal aan zitten en al snel plakt het hele speelgoed. Je kinderen maken zich er niet druk om, maar echt hygiënisch is dit natuurlijk niet. Net zoals je telefoon! Lees hier hoe je je telefoon moet schoonmaken. Daarom is het goed om het speelgoed van je kinderen af en toe schoon te maken. Ook op de kinderopvang is het goed om speelgoed regelmatig te reinigen. Sterker nog het staat vaak in vacatures voor de kinderopvang als taak beschreven. Hoe maak je het speelgoed op een goede manier schoon?

Knuffels

Je kinderen hebben waarschijnlijk een lievelingsknuffel. Dat is niet gek, de meeste kinderen hebben er een. De knuffel wordt het liefst niet meer losgelaten, maar toch moet dit soms wel. De knuffel moet namelijk af en toe in de was, dat is wel zo goed voor de hygiëne. Heeft de knuffel een wasvoorschrift? Volg dit label dan altijd. Heb je het label eraf geknipt? Dan is het goed om de knuffel in een waszak of in een kussensloop te doen en deze te wassen op 30 graden. Twijfel je alsnog? Dan kan je altijd nog de keuze maken om de knuffel met de hand te wassen. Is de knuffel oud? Dan kun je deze het beste in de vriezer leggen om op die manier de bacteriën te killen.

Lees ook:  Hoe moet je mediteren?
vacatures kinderopvang

Siliconen

Alle speelgoed van siliconen kan het beste met de hand worden schoongemaakt. Doe dit met afwasmiddel en veeg daarna het speelgoed schoon. Is het speelgoed op die manier niet meer te redden? Dan kun je proberen of desinfecterende spray kan helpen. Let erop dat je het speelgoed niet in de vaatwasser doet. Dit kan het speelgoed aantasten wat uiteindelijk een risico loopt op de gezondheid van je kinderen.

Plastic

Veel speelgoed van je kinderen zal ook van plastic zijn. Dit kan wel in de vaatwasser, maar je kunt het ook met de hand reinigen met water en zeep. Zorg er dan wel voor dat het speelgoed eerst een beetje heeft liggen weken in het water, droog het daarna af met een doek en neem het nog een keer na met een andere doek. Plastic speelgoed als bijvoorbeeld lego kan ook in een kussensloop worden gewassen in de wasmachine op 30 graden.

Hout

Houten speelgoed is het lastigste om schoon te maken. Let er dan ook op dat je hier milde schoonmaakmiddelen voor gebruikt. Het beste is om eerst met een droge doek zoveel mogelijk viezigheid weg te krijgen en anders met babydoekjes.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek