Hoe moet ik meubels in elkaar zetten?

meubels in elkaar zetten
Waldo Taekema
Waldo Taekema
21/12/2022
515

Waar vroeger alles met de hand gemaakt werd en zelf in elkaar gezet moest worden, is het tegenwoordig mogelijk om alles te maken aan de hand van apparaten en kan het door een meubelwinkel kant en klaar geleverd worden. Toch zijn er een aantal winkels waar bouwpakketten verkocht worden en je de meubels nog zelf in elkaar moet zetten. Een goed voorbeeld hiervan, die iedereen kent, is IKEA. Zij staan bekend om hun bouwpakketten die na aankoop nog in elkaar gezet moeten worden. Om ervoor te zorgen dat jij deze aangekochte bouwpakketten op de juiste manier in elkaar zet, hebben wij een aantal tips voor je. De 5 minuten die je besteed om deze tips te lezen, kan je op het einde een heleboel tijd besparen.

Tips voor het monteren

Bij het in elkaar zetten van je bouwpakket kan er veel misgaan. Om die reden is het verstandig om onderstaande tips goed door te lezen voordat je de fout in gaat. Meestal kom je op een later tijdstip pas achter de fout waardoor je alles weer uit elkaar moet halen. Om fouten te voorkomen is het daarom verstandig om onderstaande tips goed door te nemen voordat je begint.

  • Tip 1

Voordat je begint, neem je de gehele montagehandleiding door. Hierdoor krijg je inzicht hoe je het meubelstuk in elkaar moet zetten en merk je waarschijnlijk eerder wanneer je de fout in gaat.

  • Tip 2

Maak voldoende plaats vrij. Niet alleen plaats vrijmaken om het meubelstuk op te bouwen, maar ook meteen waar het neergezet moet worden. Zo voorkom je onrust tijdens het in elkaar zetten.

  • Tip 3
Lees ook:  Handige tips voor Black Friday shopping

Haal alle onderdelen uit de doos en leg soort bij soort. Dit is extra belangrijk bij het bouwen van kasten omdat hier vaak meerdere maten planken inzitten. Bij deze tip hoort ook het verplaatsen van de schroeven uit het zakje naar een bak. Zo weet je zeker dat ze niet kunnen verdwijnen.

  • Tip 4

Pak van tevoren alle mogelijke gereedschappen die benodigd zijn om het meubelstuk in elkaar te zetten. Denk hierbij aan een hamer en verschillende maten schroevendraaiers. Zo hoef je tijdens het opbouwen niet te gaan zoeken naar ander gereedschap.

  • Tip 5

Monteer ieder onderdeel van het meubelstuk apart. Monteer bijvoorbeeld eerst alle lades voordat je verder gaat met iets anders. Op deze manier kan je niet in de war komen met de onderdelen.

  • Tip 6

Het monteren van meubelstukken gaat makkelijker als je met z’n tweeën bent. Is dit niet mogelijk en moet je ze alleen monteren? Verdeel het dan in stukken en neem af en toe pauze. Hierdoor bewaar je de concentratie en is de kans op fouten een stuk kleiner.

Door bovenstaande tips eerst door te nemen en op te volgen vermindert het aantal fouten die gemaakt kunnen worden aanzienlijk. Zo makkelijk kan het zijn om meubels in elkaar te zetten zonder fouten en dat allemaal geleerd binnen 5 minuten!

Meer leren binnen 5 minuten? Leer hier hoe je moet ademen in een ijsbad.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek