Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
229

Waarschijnlijk gaat het heel vaak mis. Mensen kopen een boot zonder dat ze precies weten waar ze op moeten letten. In dit artikel geven we een aantal tips voor waar je op moet letten. Zo zijn er een aantal interessante video's waarin goed advies wordt gegeven. Maar uiteindelijk is het echt belangrijk dat je er zelf ook verstand van hebt. Heb je dat niet? Neem dan iemand mee die je vertrouwt en dat wel heeft. En dan nog, net als bij het kopen van een tweedehands auto, weet je natuurlijk niet wat je precies gaat tegenkomen. Maar met onderstaande tips én een scherp oog van iemand met verstand van boten kun je wellicht een boel gedoe en teleurstelling voorkomen. In bovenstaande video wordt aangegeven hoe je in 20 minuten tot een redelijke beoordeling van de staat van een boot kunt komen. Zoals de persoon in de video van Youtube kanaal 'Len's Cove Lessons in Boating' ook aangeeft, "het zoeken naar aanwijzingen die anderen over het hoofd zien". Al met al moet je er dus echt verstand van hebben, maar helpen onderstaande tips wellicht ook dat je goed kunt meedenken met een specialist en zelf ook met meer vertrouwen een beslissing kunt nemen. Weet je zo geen specialist? Dan kun je ook gebruik maken van een jachtmakelaar. Net zoals bij het kopen van een huis weten zij beter waar je op moet letten en kunnen ze ook helpen bij het bemiddelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boot?

Hieronder een opsomming van allerlei tips voor waar je op moet letten bij het kopen van een boot:

  • Zorg dat de boot uit het water is of wordt gehaald zodat je de onderkant goed kunt inspecteren.
  • Is er schade of zijn er reparaties aan de buitenkant of onderkant? En is dit enkel oppervlakkige schade of zit er meer onder of staat het ergens mee in verbinding?
  • Zitten alle originele elementen nog op de boot, of mist er iets?
  • Hoe is de staat van alle onderdelen (denk bijvoorbeeld aan het roer, de motor, mast, joystick, zeil, etc.). Let er bijvoorbeeld op of alles goed vast of dat er ongewenste speling tussen zit. Hoe klinkt het als de boot te water is?
Lees ook:  Hoe moet je zelf slijm maken?

Natuurlijk is er nog zóveel meer om op te letten. Bekijk daarom rustig de video bovenaan deze website en ook de video's hieronder. En nogmaals neem iemand mee die écht veel van boten weet of neem bijvoorbeeld een jachtmakelaar in de arm om de kans zo klein mogelijk te maken dat je voor onaangename verassingen komt te staan.

Meer tips en inspiratie video's

Hieronder nog meer video's met tips voor het aanschaffen van een boot.

Waar moet je op letten om geld te besparen?

Hoeveel kost het om deze koop te kopen én te hebben?

Een boot kopen is één ding. Een boot hebben is nog een ding. Met een boot varen en onderhouden kost ook geld. Iets wat je natuurlijk niet moet vergeten als je een boot gaat kopen. Stel jezelf dus niet alleen de vraag, kan ik deze boot kopen? Maar kan ik ook de kosten voor het hebben van deze boot blijven betalen?

Inspirerende video!

Tot slot willen we je deze inspirerende video niet onthouden. A must watch!

Stel zelf ook veel en kritische vragen. Ook al neem je een specialist mee.

Hopelijk heb je na het kijken van deze video's een beter beeld gekregen voor waar je op moet letten bij de aanschaf van een boot. Zorg dus vooral dat je iemand meeneemt die er verstand van heeft. En aan de hand van de video's op deze pagina zorg voor dat je zelf ook een lijst met vragen opstelt. Want vaak moet óók iemand die er verstand van heeft geholpen worden in zijn denkproces. Dat geldt niet alleen bij de aanschaf van een boot, maar net zo bij een installateur, makelaar van een huis en advocaat. Het helpt echt als je met ze meedenkt!

Boot kopen waar op letten?
Afbeelding Unsplash / Gautam Krishnan

Heb jij ook nog tips voor waar je op moet letten bij het kopen van een boot? Laat het hieronder weten in een reactie.

Populair artikel in de categorie klussen: Hoe kan je zelf je smartphone repareren?

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek