Hoe moet je behangen

11/08/2023
36

Behangen is een hele klus. Een klus die je graag ook in één keer goed wilt doen. Hieronder een aantal tips voor het hele project; de voorbereiding en het behangen zelf. Bekijk ook de video bovenaan de pagina voor het behangen met vliesbehang en de meer specifieke video's onderaan deze pagina.

Hoe moet je behang eraf halen

Voordat je een muur gaat behangen, zal je eerst de oude laag behang moeten verwijderen. Hoe moet je behang eraf halen is simpeler, dan hoe je een wand op de juiste manier voorziet van behang. Het verwijderen van een oude behanglaag kan op praktische wijze met een stoomapparaat worden gedaan. Deze kan bij de bouwmarkt worden gehuurd. Heb je slechts een klein wandje, waar behang van af moet worden gehaald, dan is het goedkoper om het op de volgende manier te verwijderen. Maak een eenvoudig sopje en begin de eerste oude behanglaag ruim met dit sopje te deppen. Het moet door en doornat worden. Dan doe je de volgende baan en de derde baan. Ga regelmatig met je sopje terug naar de eerste baan. Je zult zien dat het doorweekte behang er snel kan worden afgetrokken.

In onderstaande video nog meer tips en trucs voor het verwijderen van behang:

Behang afstomen

In onderstaande video wordt in detail uitgelegd hoe je behang kunt afstomen:

Behang verwijderen juist zonder stoomapparaat

En in onderstaande video wordt juist uitgelegd hoe je behang kunt verwijderen zónder stoomapparaat.

Hoe maak je behang aan een muur?

Voordat je gaat behangen zorg je dat de volgende artikelen in huis zijn.

  • Behang en behanglijm
  • Stanleymes, behangspatel en een blokkwast
  • Harde borstel
Lees ook:  Een auto leasen, hoe doe je dat?

Meet de wand van boven naar onder en ga aan de gang met het behang snijden. Snijd een flink aantal banen en begin met het insmeren van de eerste baan. Het is prettig om een aantal banen in te smeren. De lijm is dan goed ingetrokken. Dit vergemakkelijkt het behangen. Onderstaand filmpje laat precies zien, hoe maak je behang aan een muur.
Heb je nog nooit behangen, bestudeer de video's dan goed en vraag desnoods aan iemand die al vaker deze klus heeft geklaard, je te helpen. Wanneer je een aantal keren hebt behangen zal het je steeds beter afgaan!

Bekijk ook deze meer uitgebreide video van Praxis over hoe je kunt behangen en waar je op moet letten:

En aanvullend ook deze video 'hoe moet je behangen'

Behangen met een patroon?

Behangen met een patroon vraagt de nodige aandacht. Weet waar je op moet letten. In deze video nog meer praktische tips:

Behangen in een hoek?

Hoe moet je een hoek behangen? Bekijk hier de uitleg:

Meer tips voor behangen

Heb jij ook nog tips voor hoe je moet behangen? Of tips voor het verwijderen van behang? Of weet je nog een goede video waarin het wordt uitgelegd? Laat het hieronder weten in een reactie.

Afbeelding vrouw die aan het behangen is van Pexels.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek