Hoe moet je betalen met creditcard?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
184

Een creditcardbetaling is als het ware een tijdelijke lening die je af kan sluiten bij de creditcardmaatschappij. Het geld wordt niet zoals bij een pinpas direct afgeschreven van je rekening. Als je met een creditcard betaald ontvang je iedere maand een factuur met het bedrag dat je verschuldigd bent. Vaak wordt dit direct afgeschreven van de gekoppelde bankrekening. Betaal je direct binnen de afgesproken betalingstermijn aan de creditcardmaatschappij, dan betaal je geen rente over het bedrag. Betaal je te laat, dan betaal je extra kosten aan de creditcard aanbieder. 

Heb je nog geen creditcard? Zorg dan dat je dan een creditcard krijgt tegen de beste voorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld creditcardmaatschappijen vergelijken via Credit-cardaanvragen.nl/vergelijken

Hoe werkt een online betaling met een creditcard?

Als je online een betaling uitvoert met je creditcard, dan vul je de creditcardgegevens in. Er wordt altijd gevraagd naar de naam op de creditcard, het creditcardnummer, de vervaldatum en de driecijferige verificatiecode. Deze code vind je aan de achterkant van de creditcard. 

Hoe werkt een betaling in de winkel met een creditcard?

Met je creditcard afrekenen in een winkel, hotel of restaurant, dan hoef je enkel je creditcard af te geven aan een medewerker. Die haalt de creditcard door de pinautomaat, waar vervolgens een pinbon uitkomt. De medewerker kan vragen of je een handtekening wilt zetten op die pinbon. Dit is het bewijs dat je akkoord bent gegaan met de transactie. Steeds meer bedrijven vragen ook een pincode bij een creditcardbetaling of een legitimatiebewijs.

Is het veilig om online te betalen met een creditcard?

Zoals bij alle betaalmethoden is het belangrijk om bepaalde aspecten goed in acht te nemen. Als je zowel een creditcard in winkels, als online gebruikt, wordt in onderstaande video uitgelegd waarom het verstandig is een tweede creditcard te gebruiken.

Lees ook:  Hoe maak je een goede thuiswerkplek?

Samengevat is het betalen met een creditcard dus super simpel, als je eenmaal weet hoe het moet!

Meer uitleg over hoe betalen met een creditcard in zijn werk gaat in onderstaande video:

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek