Hoe moet je crypto kopen?

11/08/2023
14

Een kwestie die steeds meer mensen zich vandaag de dag afvragen is: hoe koop ik cryptomunten? De aantrekkingskracht voor Crypto groeit namelijk aanzienlijk. Cryptomunten zijn inmiddels niet meer alleen bedoeld voor nerds, investeerders en techneuten. Ook 'de gewone mens' investeert steeds vaker in de BTC koers. Hoe je dat op een snelle en gemakkelijke manier doet en wat je erover moet weten, lees je hier.

Cryptomunten kopen via je smartphone

De meest eenvoudige manier om cryptomunten, zoals bitcoin of XRP van Ripple, aan te schaffen is via je smartphone of tablet. Er zijn tegenwoordig namelijk veel apps te downloaden via waar je virtuele valuta kunt kopen en de diverse koersen bij kunt houden.  De bitcoin koers of de XRP koers is bijvoorbeeld met gemak te checken via zo’n app. Er zijn verschillende apps die je hiervoor kunt gebruiken.

Lees je altijd even in welke app wel of niet betrouwbaar is (!) en welke gemakkelijk in gebruik is. Dit soort apps worden door zowel beginners als meer ervaren investeerders gebruikt. Deze Apps maken het vaak zo eenvoudig dat het enige dat je hoeft te doen is geld overmaken via iDeal of met je creditcard. Je kunt dan investeren in een cryptomunt naar keuze. Samengevat zijn dat de volgende stappen:

  1. Download een van de apps om te beginnen met cryptomunten kopen. Denk bijvoorbeeld aan Bitvavo of BLOX.
  2. Maak een account aan.
  3. Maak geld over naar de app.
  4. Kies een koers uit waarin je wilt investeren.

Eigen cryptocurrency wallet aanschaffen

Wanneer je voor de meest gemakkelijke optie wilt gaan met crypto kopen, is de bovenstaande manier de beste manier. Ben je echter al een stapje verder in crypto en vind je wellicht fijner om je eigen coins te beheren in plaats van dat via een exchange of broker te doen. In dat geval kun je eens kijken naar de mogelijkheden om een eigen wallet voor cryptomunten aan te schaffen. Inmiddels kun je online op verschillende websites een wallet downloaden - ook wel een digitale portemonnee genoemd.

Lees ook:  Hoe moet je hooghouden met een voetbal?

Met zo’n wallet kun je alsnog via een exchange/broker cryptomunten kopen als je dat wilt. De cryptomunten kan je dan verplaatsen naar of direct laten storten in de door jou zelf beheerde wallet. Wat veel mensen ook juist prettig vinden, is dat ze met een eigen digitale portemonnee direct digitaal geld kunnen aanschaffen. Dat betekent dat je dus zelf je cryptomunten koopt die vervolgens direct in je wallet zichtbaar zijn. Op die manier kun je bijvoorbeeld direct bij een persoon of een bedrijf coins kopen, zonder dat er een exchange als tussenpartij fungeert. Het grootste voordeel hiervan is dat het je kosten scheelt. Bij vrijwel alle exchanges moet je een klein deel transactiekosten betalen.

Waarom wel of niet investeren in crypto?

Tot slot willen we je nog wat meer vertellen over waarom je wel of niet zou moeten investeren in crypto. Cryptocurrency is heel volatiel, wat betekent dat de waarde ervan ontzettend wisselend is. Dit heeft voordelen en nadelen: het kan betekenen dat je inleg juist meer waard gaat worden, maar ook dat je inzet kan verdwijnen. Investeren in crypto is daarom altijd risicovol en dat is iets waar je goed rekening mee moet houden. Doe het daarom niet met geld dat je niet kunt missen. Houd in gedachten dat zo’n investering over het algemeen tijd nodig heeft, dus dat je echt op de langere termijn moet kijken wat het je wel of niet oplevert.

Zie ook de video voor verdere uitleg en tips voor het aanschaffen van cryptomunten. Heb jij nog tips? Of informatie over waar je op moet letten? Laat het hieronder weten in een reactie.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek