Hoe moet je shisha roken?

Hoe moet je shisha roken?
Waldo Taekema
Waldo Taekema
04/04/2024
136

Waterpijp roken is al lange tijd een geliefde sociale activiteit in Nederland. Met zijn ontspannen sfeer en aromatische rook is het geen wonder dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in het roken van shisha. Hoe rook je echter shisha? Deze blog zal antwoord geven op deze vraag, zodat jij een optimale rookervaring kunt bewerkstelligen.

Wat is een shisha?

Shisha, ook wel bekend als waterpijp of hookah, is een middel, waarmee je fruittabak of steamstones kunt roken. De tabak wordt verhit met kooltjes en de rook wordt door het water gefilterd voordat het wordt geïnhaleerd. Shisha wordt vaak in gezelschap gerookt, vooral in cafés of lounges die gespecialiseerd zijn in deze traditie. Het wordt beschouwd als een sociale activiteit en een manier om te ontspannen.

Hoe moet je shisha roken?

Waarom roken mensen waterpijp?

Mensen roken vaak waterpijp om verschillende redenen. Sommigen vinden het een sociale activiteit, waarbij ze samen met vrienden of familie kunnen genieten van de ervaring. Anderen roken waterpijp vanwege de smaakvariaties die beschikbaar zijn, zoals fruitige, zoete of kruidige smaken. Voor sommige mensen kan het ook een ontspannende bezigheid zijn, vergelijkbaar met het roken van sigaretten of sigaren. Er zijn echter ook mensen die waterpijp roken vanwege de culturele of traditionele aspecten ervan, vooral in landen waar het een belangrijk onderdeel van de sociale bijeenkomsten is.

Hoe rook je shisha?

Om een hookah te roken, heb je een aantal zaken nodig. Ten eerste heb je een waterpijp nodig van een degelijk merk voor een optimale ervaring. Denk bijvoorbeeld aan Khalil Mamoon of WD Hookah. Hookah WD vind je bij Hookah Supply. Ten tweede heb je iets om te roken nodig. Dit kan tabak zijn, maar ook stoomsteentjes of zelfs hasj. Daarnaast heb je een tabakskop nodig, folie en eventueel meerdere mondstukken.

Lees ook:  6 praktische tips om te recyclen!

Voor het roken

Het schoonmaken van een waterpijp is, net als bij bijvoorbeeld je plinten of jacuzzi, belangrijk om een optimale rookervaring te behouden en om de levensduur van de waterpijp te verlengen. Of je nu gaat roken met een shisha die je al eens gebruikt hebt of een totaal nieuwe, reinig die altijd voor gebruik. Ook als je nieuwe smaken van tabak of steamstones gaat gebruiken, dan moet je je shisha compleet reinigen.

Roken hookah

Wanneer je waterpijp gereinigd en gemonteerd is, dan kun je jouw shisha op deze manier rookklaar maken:

  • Vul het waterreservoir tot de metalen pijp circa 2 á 4 centimeter in het water steekt.
  • Vul nu de tabakskop en leg het tabak in de tabakskom. Vul de kop tot onder de rand.
  • Trek aluminiumfolie over de tabakskom.
  • Span de folie met de klimmende kant aan de onderkant over de tabakskop.
  • Plaats de kop op de waterpijp.
  • Controleer of de waterpijp luchtdicht is.
  • Prik nu kleine gaatjes in de folie.
  • Verhit een kooltje aan de onderkant.
  • Laat deze goed ontbranden voor je die op het folie legt.
  • Sluit nu de slang(en) aan en begin met roken.

Twee manieren van uitblazen

Je kan de rook uitblazen net zoals bij een sigaret. De tweede manier is echter om een O te maken met je lippen en zo uit te ademen. Zo ontstaan namelijk dikkere rookkolommen, omdat er meer rook uit je longen ontsnapt en in een langzamer tempo. Ook kun je hierna proberen om een aantal shisha trucjes te leren, waardoor je de rook in aparte vormen kunt laten ontsnappen uit je mond.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek