Hoe kun je scheiden; Advocaat of Mediator?

Inhoud van deze pagina:

Het loopt al een tijd niet lekker in je relatie en na een hele tijd proberen om nog wat van je relatie te maken, besluit je toch te gaan scheiden. Voor je partner kan dit bericht rauw op zijn dak komen, maar het kan ook zijn dat jullie er samen over uit zijn om te gaan scheiden.

Kies je nu voor een advocaat of een Mediator om jullie te begeleiden bij de scheiding? Een Advocaat en een Mediator willen beiden de scheiding en de afgesproken punten op papier hebben in de vorm van een convenant. Het grote verschil is dat een advocaat vaak voor 1 partij werkt en een Mediator is er voor jullie beiden. Een advocaat regelt de zaken Juridisch en tijdens een Mediation proces kunnen er nog privé afspraken gemaakt worden.

Wanneer beide partijen een advocaat hebben moeten jullie als exen tegenover elkaar staan in de rechtbank, dit kan voor lastige situaties zorgen. Bij een Mediator wordt alles aan tafel besproken.

Zeker als kinderen in het spel zijn is een proces met een mediator in eerste instantie vaak aan te bevelen.

Bron: Schoemaker Mediation schoemakermediation.nl

Tips voor als je gaat scheiden

  1. Wil jij scheiden? Bespreek dit met jouw partner, probeer de belangen bespreekbaar te maken.
  2. Is het contact goed met je (ex)partner, of zijn er kinderen betrokken? Schakel een Mediator in. Jullie blijven altijd de ouders.
  3. Een Mediator is er voor jullie beiden, Hij is neutraal en onpartijdig. Samen komen jullie tot goede oplossingen en afwegingen.

Video’s en meer tips met betrekking tot scheiden

Scheiden met een mediator, hoe werkt dat?

Hoe gaat het precies in zijn werk als je gaat scheiden met een mediator? Bekijk in deze video hoe je onder andere de schade voor zowel de kinderen als de ouders zoveel mogelijk beperkt.

Hoe vind je een mediator of advocaat?

In deze video wordt uitgelegd hoe je een mediator of advocaat kunt vinden via het Juridisch loket of via een Vereniging voor Mediators.

Heb jij nog advies of goede bronnen met betrekking tot echtscheidingen? Laat het hieronder weten in een reactie.

scheiden en mediation
Afbeelding m.b.t. mediation van Pexels.
Category: Blog, Huishouden

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>