Hoe verbeter je jouw interieur?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
421

Een huis moet een thuis zijn, een gezellig plaatsje waar je kan ontspannen, creatief bezig kan zijn en kan rusten. Af en toe wil je mensen uitnodigen en dan wil je natuurlijk trots zijn op je huis en inrichting. Soms lukt het echter niet echt om je interieur op punt te krijgen. Misschien bent je niet veel thuis of is het inrichten van kamers niet je sterkste punt. Wat er ook aan de hand is, door onze tips heb je in een mom van tijd een living, keuken of slaapkamer om trots op te zijn!

1. Zorg dat u een duidelijke stijl heeft

Voordat je het interieur begint te veranderen of kleine aanpassingen doet, moet je een duidelijke stijl op het oog hebben. Er zijn namelijk veel soorten design, die elk gebruik maken van andere materialen. Een van de meest voorkomende design stijlen is het Scandinavisch design. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van meubels met staal en hout en het kleurenpalet blijft neutraal. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van zwart en wit.  De meubels met staal en hout komen echter ook nog in anderen stijlen voor, zoals in industriële loft stijlen die heel populair zijn in Amerikaanse steden. Wanneer je houd van wat meer decoratie en hout, is een eerder landelijke stijl iets voor jou. De keuze voor de juiste stijl maak je best na genoeg rond te surfen op het internet en verschillende elementen te vergelijken.

2. Vul lege ruimtes op met vloerkleden en planten

Wanneer je de meubels hebt gerangschikt volgens het design dat u aangenaam vindt, is het tijd om je ruimte op te fleuren. Een eerste manier om dit te doen is door gebruik te maken van vloerkleden. Een vloerkleed zorgt ervoor dat een ruimte warmer en gezelligere aanvoelt. Daarnaast is het goed in de winter, aangezien een vloerkleed ook warmte vasthoudt!  Kies echter wel de juiste afmetingen voor de ruime in kwestie, aangezien een te groot of een te klein tapijt de ruimte kan verpesten. Een andere optie om de ruimte gezelliger te maken, is door te kiezen voor planten. Een kleinere plant kan op een tafel of een schap worden gezet terwijl grotere planten op de grond kunnen staan. Hangplanten zijn ook een populaire optie, als je kamer dit toelaat. Deze planten geven je kamer zo een fris aanzicht!

Lees ook:  Telefoon schoonmaken? Zo doe je dat!

3. Weersta de drang om elk hoekje te vullen

Interieur design gaat evenveel over wat er niet staat als over wat er wel staat. Naast een paar basismeubels met staal en hout en een paar decoratiestukken is er niet veel nodig om uw ruimte op te vullen. Probeer de fotokaders, beeldjes en andere persoonlijke items niet te veel te verspreiden doorheen de ruimte, maar kies ervoor om één hoekje te hebben dat wordt opgevuld door verschillende persoonlijke items. Dit zorgt ervoor dat de ruimte beter bij elkaar past en er ordelijker uitziet.

4. Speel met kleuren en licht

Om je woning echt persoonlijk te maken, kan je kiezen om wat kleur toe te voegen. Dit kan door kussens, vaasjes of andere decoratie in een bepaalde kleur toe te voegen om het interieur op te leuken. Plaats ook interessante spiegels of glitter elementen die het licht weerkaatsen en de ruimte hierdoor groter doen ogen. Zie voor meer tips onderstaande video:

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek