Hoe voel je je op en top vrouw?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
458

Lang niet iedere vrouw voelt zich goed verbonden met haar vrouwelijkheid en haar vrouwelijke energie. Nu hoeft niet iedere vrouw een hele vrouwelijke vrouw te zijn, maar als jij dit wel graag wat meer wil omarmen, dan zijn daar mogelijkheden voor. Wil jij jezelf meer op en top vrouw voelen? Kijk dan hier naar de stappen die je daarvoor kunt ondernemen. Succes op je reis naar meer vrouwelijkheid.

Jouw vrouwelijke energie

Niet alleen vrouwen, ook mannen hebben vrouwelijke energie. Yin en Yang, je kent het wel... Voor het jezelf op en top vrouw voelen is het ook belangrijk dat je goed in jouw vrouwelijke energie zit. Dat doe je door goed voor jezelf te zorgen. Vrouwelijke energie is zacht en ontvankelijk. Het is meer naar binnen gericht, naar je gevoelsleven. Dingen die je kunt doen om daar met aandacht voor te zorgen zijn bijvoorbeeld:

 • Mediteren
 • Wandelen
 • Een boek lezen
 • Yoga
 • Zwemmen

Wat ook goed helpt is jezelf goed verzorgen. Je nagels doen kan zowel meditatief werken als dat het zorgt voor een gevoel van meer vrouwelijkheid.

Het is niet voor niets dat spiritualiteit steeds meer terrein krijgt in de wereld. Zachtheid is broodnodig. De wereld heeft niet meer zoveel behoefte aan de typische alfa mannetjes. Dat wil niet zeggen dat mannelijke energie per definitie fout is. Het gaat om de balans.

Een jurk en Lisa Charmel

Dat uiterlijk er niet toe doet, mag je soms best even vergeten. Kleding helpt je namelijk zeker bij het gevoel van meer vrouwelijkheid en zelfvertrouwen krijgen. Zo werken vrouwelijke kledingstukken zoals een jurk bijzonder goed. Maar, niet alleen dat wat je aan de buitenkant ziet. Als jij sexy lingerie aanhebt van bijvoorbeeld Lisa Charmel,voel jij je al snel een stuk vrouwelijker. Het idee alleen al stimuleert vaak al je brein én je lichaam...

Lees ook:  Hoe word je fit op latere leeftijd?

Hier even wat items waar je jouw vrouwelijkheid mee kunt benadrukken, vrouwelijk en een beetje sexy, zonder over de top te gaan:

 • Rokken
 • Jurken
 • Pumps
 • Sjaaltjes
 • Bloesjes
 • Sierlijke sierraden
 • Lingerie
 • Lippenstift

Sexy lingerie is als een geheimpje dat je met je meedraagt. Jarretels, kant enzovoorts laten menig vrouw zichzelf sexy voelen. Zorg ervoor dat je juist jouw positieve vrouwelijke kanten benadrukt. Denk bijvoorbeeld aan een split in een lange jurk, zodat je benen er mooi in uitkomen.

Het gaat niet alleen om kleding, je eigen energiebeheer is zeker ook belangrijk. De balans moet zo zijn dat het past bij jou. Niet zozeer om wat de wereld er nu van vindt. Je vrouw voelen is altijd belangrijk, ook wanneer je zwanger bent of je gewoon wat minder in je vel zit.

Vrouwelijk gedrag

Vrouwelijke gedrag is niet per se zwak, zoals sommigen het helaas wel zien. Nee, als je op en top jouw vrouwelijkheid wil benadrukken kan dat op een krachtige manier zijn die tegelijkertijd ook zacht is. Goed communiceren met empathie voor de ander en een mooie krachtige houding zorgen ervoor dat jij helemaal je vrouwtje staat, al dan niet op een paar prachtige pumps...

Daarbij hoef jij je als vrouw ook niet de kaas van het brood te laten eten. Zacht is namelijk krachtiger dan je vaak denkt.

Inspiratievideo

Wil jij graag nog meer inspiratie opdoen op dit gebied? Bekijk dan vooral even onderstaande video.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek