Hoe voorkom en genees je krassen op je vloeren in 5 minuten?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
155

Je huis is je eigen gezellig plekje, waar je tot rust kan komen en gezellig samen kan zijn met je familie. Vaak is het dan ook belangrijk dat je de verschillende kamers helemaal zelf kan inrichten naar je eigen stijl. Je kiest zelf de kleuren en de meubels voor het interieur. Je denkt lang na over investeringen en aankopen en je probeert een plaats te creëren die echt klopt. Een van de grote beslissingen die je tijdens dit proces hebt genomen, is het kiezen van de vloer. Omdat een vloer leggen en serieuze investering is, wil je natuurlijk dat deze gedurende een lange tijd in goede staat blijft. Het is dan belangrijk om krassen te voorkomen. Als er toch krassen zouden zijn, dan is het wegwerken van deze krassen snel gebeurt met onze onderstaande tips en tricks!

Hoe voorkom je krassen?

Vaak wanneer je een nieuwe vloer hebt of een nieuw meubelstuk koopt, is er een kans dat er na een tijd krassen verschijnen. Dit is natuurlijk niet aangenaam. Het is daarom een goed idee om hier preventief iets aan te doen. Een eerste tip is om een tapijt te leggen op de vloer. Door dat extra laagje te leggen tussen de vloer en meubels die eventueel krassen kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld stoelen, zorg je dat bij het verschuiven van de meubels geen krassen worden gemaakt. Natuurlijk worden de vloeren daardoor bedekt, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn, wat een nadeel kan zijn. Er is echter en ander en subtieler alternatief voor een vloerkleed, om het vormen van krassen te voorkomen. Zo kunnen er pvc stoelpootdoppen worden gezet onder de meubels. Pvc stoelpootdoppen zijn doppen die minimaal zichtbaar zijn en die onder de poten van het meubel in kwestie, dat krassen maakt, wordt gezet. De pvc stoelpootdoppen vormen dan een laagje tussen de vloer en het harde of schadelijke element, waardoor de krassen niet langer kunnen gebeuren.  Dit zijn beiden zeer goedkope en efficiënte manieren om de krassen te voorkomen.

Lees ook:  Hoe moet je behangen

Hoe los je krassen in je vloer op?

Natuurlijk kan je het alleen voorkomen wanneer weet dat het meubel schade kan berokkenen aan de vloer.  Soms is het echter te laat en zijn de krassen al gebeurd. Wanneer je de krassen opmerkt, is een eerste belangrijke stap om verdere krassen te voorkomen, door bijvoorbeeld de pvc stoelpootdoppen op het meubelstuk in kwestie te plaatsen. Daarnaast moeten de krassen natuurlijk worden opgelost, omdat ze niet mooi ogen of verdere problemen kunnen veroorzaken. Dit kan op verschillende manieren.

Voor kleinere en oppervlakkige krassen opteer je best voor een houtlak in een kleur die zeer goed aanleunt tegen de kleur van je vloer zelf. Breng de lak aan, wrijf hem goed in de kras en dep dan voorzichtig weg. Let er op dat je hier voldoende precies te werk gaat. Als het diepe krassen zijn, dan is de eerste stap het opvullen van de krassen. Voor houten vloeren kan dit gedaan worden met een houtvuller pasta. Breng vervolgens de houtlak aan over de pasta om dezelfde kleur te bekomen als de vloer zelf! Zo zijn die vervelende krassen in vijf minuten weg!

Bekijk de onderstaande instructievideo, hoe je krassen op je vloer kan wegwerken:

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek