Zelf je oude of kapotte auto verkopen

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
407

Nederlanders zijn gek op auto’s. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal auto’s in Nederland in tien jaar tijd met 13,7% is toegenomen. Uiteraard zijn dit niet alleen compleet nieuwe auto’s. 

Misschien beschik je zelf wel over een oude auto of zelfs over een kapotte auto en heb je geen idee wat je daarmee moet doen. In dat geval hebben we goed nieuws: ook een oude of kapotte auto (zoals een schadeauto) kun je gewoon nog (snel) verkopen. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je zo van je oude auto af bent, bijvoorbeeld: je kunt je auto snel verkopen op Autosloperij.nl.

Verkoop je auto via een advertentie online

Wat je in eerste instantie nog kunt proberen, is om een oude of kapotte auto via het internet te verkopen. Er zijn over het algemeen altijd wel mensen die iets met zo’n oude auto kunnen. Zo knappen ze een kapotte auto zo op om weer door te verkopen of zijn ze geïnteresseerd in de tweedehands auto-onderdelen die nog aan zo’n auto zitten. Je kunt je auto via het internet op verschillende manieren verkopen, waaronder:

  • Via een advertentie op Marktplaats. Let er wel op dat een auto verkopen via Marktplaats vandaag de dag niet meer gratis is.
  • Via een advertentie op je eigen Facebook of in Facebook Marketplace. In dat geval moet je inloggen op Facebook en kun je via de marketplace een gratis advertentie plaatsen. Er zijn ook verschillende groepen op Facebook te vinden die gericht zijn op de verkoop van auto’s.
  • Via een online veiling waarbij je binnen een of twee dagen al een bod op je auto krijgt. Hiermee ben je zo van je auto af.
Lees ook:  Hoe maak je schoon met een stoomreiniger?

Verkoop de auto via een autosloperij

Heb je geen zin of geen tijd om je auto zelf online te verkopen? Of merk je dat er geen interesse is voor jouw oude schadeauto? Maak het jezelf dan gemakkelijk en verkoop je auto aan een autosloperij. Autosloperijen in Nederland vind je verspreid over het hele land. Dat betekent dat er altijd ergens bij jou in de buurt een autosloperij te vinden is. Over het algemeen hebben dit soort bedrijven interesse in alle soorten auto’s. Zij kunnen de auto-onderdelen van schadeauto’s en oude auto’s vaak nog goed gebruiken voor andere auto’s. De verkoper, jij dus, krijgt hierbij toch nog een mooi zakcentje voor de auto. Dat is nog maar een van de voordelen van je auto brengen naar een sloperij. Andere voordelen zijn:

  • Veel autosloperijen halen je oude auto of schadeauto bij je op met hun ophaalservice. Sommige sloperijen doen dit gratis.
  • Door je auto te verkopen aan een autosloperij help je mee aan een groenere wereld. Dat komt omdat zo’n sloperij de auto-onderdelen van je auto nog eens gebruikt. Daardoor wordt de vraag naar nieuwe producten minder.
  • Een groot deel van de autosloperijen in Nederland is zes dagen per week geopend. Vaak kun je er 24/7 terecht, dus ook handig wanneer je pech hebt en daarom een schadeauto hebt.
kapotte auto verkopen

Foto blauwe kapotte auto van Pexels.

Lees hier ook meer over het verkopen van je motor.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek