Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

Waldo Taekema
Waldo Taekema
05/04/2024
146

Heb jij je altijd al afgevraagd wat de meest gesproken taal ter wereld is? Hoewel er momenteel meer dan 7000 talen zijn, spreekt de helft van de wereldbevolking samen slechts 23 talen. Benieuwd naar deze meest gesproken talen en hoe je deze het beste kunt leren? In deze blog zetten we de 5 meest gesproken talen voor je op een rijtje en geven we je tips hoe je talen kunt leren met Duolingo.

#1 Mandarijn (995 miljoen sprekers)

De meest gesproken taal ter wereld is – tromgeroffel - Mandarijn! Het Mandarijn hoort bij de Chinese taalfamilie en wordt vooral veel gesproken in China, Taiwan en Singapore. De taal heeft de nummer 1 plek vooral te danken aan China, dat met ruim 1,3 miljard inwoners (qua bevolking) het grootste land ter wereld is.

Ook al is dit de meest gesproken taal ter wereld, het is niet mogelijk om Mandarijn te leren met Duolingo. Gelukkig zijn er nog genoeg andere talen die je kunt leren met deze taal-app zoals Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Portugees, Turks en Nederlands.

#2 Spaans (405 miljoen sprekers)

Si! De op een na meest gesproken taal is Spaans. Bij de Spaanse taal denk je automatisch aan het land Spanje, maar dat land telt ‘slechts’ zo’n 50 miljoen inwoners. Spaans is in nog 19 andere landen de officiële moedertaal, waaronder grote delen van Latijns-Amerika. Spaans is wereldwijd een populaire taal. Zo is het Spaans een van de werktalen van de Verenigde Naties en andere internationale organisaties.

Daarnaast blijk uit onderzoek dat Spaans de op een na populairste taal is om te leren op Duolingo (na het Engels). Dit komt ook doordat Spaanstalige landen vaak de meest favoriete vakantielanden zijn en het is wel handig om een klein woordje te spreken van de taal op vakantie. Toch kan het lastig zijn om de juiste vakantiebestemming te bepalen

#3 Engels (370 miljoen sprekers)

Veel mensen denken dat de Engelse taal de meest gesproken taal is ter wereld, maar met zo’n 370 miljoen die Engels als moedertaal spreken eindigt deze taal op nummer 3. Als je bij deze moedertaalsprekers de mensen optelt die Engels als tweede taal spreken, zou de taal met 1348 miljoen sprekers bovenaan in deze top 5 komen te staan.

De Engelse taal draagt toch de status titel van wereldtaal, door de grote verspreiding en het feit dat de taal dominant is in meer dan 70 verschillende werelddelen. Er zijn veel leuke weetjes over Engeland te vinden. Bijvoorbeeld dat de Engelse taal als eerste taal op het internet werd gebruikt en nog altijd het grootste deel van de online content in het Engels wordt geschreven.

Engels is de basistaal van Duolingo. Om andere vreemde talen te leren moet je Engels machtig zijn. Daarnaast is ‘duo’ de taalassistente ook in het Engels, ook als Nederlands je voorkeur taal is.

#4 Hindi (310 miljoen sprekers)

Hindi wordt voornamelijk gesproken in India en Nepal en maakt deel uit van de grotere Hindi-taalfamilie. Hindi is één van de twee officiële talen in India. India is een voormalige kolonie van het Britse Koninkrijk, dus Engels is een soort tweede taal in India. Hindi bestaat uit het Devanagari schrift en heeft 47 primaire lettertekens.

Lees ook:  Hoe moet je slapen in een vliegtuig?

Het is niet mogelijk om Hindi te oefenen op Duolingo. Dit heeft te maken met de complexiteit van het Devanagari schrift. Er zijn andere online platforms, lesboeken en lokale cursussen die zich richten op het leren van Hindi

#5 Arabisch (295 miljoen sprekers)

Arabisch staat op de nummer 5 van de meest gesproken talen ter wereld en wordt ook veel geoefend op Duolingo. Arabisch bestaat uit veel verschillende dialecten. Mensen die verschillende varianten spreken, kunnen elkaar soms niet eens verstaan. Het klassieke Arabisch is de meest voorkomende vorm van Arabisch die minstens 1500 jaar oud is. Daarnaast is het klassieke Arabisch de heilige taal van de islam en tijdens een gebed wordt de Koran alleen in deze vorm Arabisch voorgelezen.

Bidden is een belangrijk onderdeel van de islam. Het is een manier om hulp te vragen, dankbaarheid te uiten, innerlijke rust te vinden en even stil te staan bij het leven. Hoe je moet bidden is in de islam dus middels de Arabische taal. Hier heeft de taal onder andere de grote hoeveelheid sprekers aan te danken!

Talen leren op Duolingo

Duolingo is een gebruiksvriendelijke app, de app is heel simpel en komt ter zake. De oefeningen zijn telkens kort en afwisselend (circa vijf vragen of opdrachten), waardoor het leren niet gaat vervelen. Dat motiveert je als gebruiker om door te gaan met het leren van de taal. Elke les brengt je een stapje dichter bij je taaldoelen.

Hoe werkt Duolingo?

Duolingo is een eenvoudige en laagdrempelige app. Het gebruik van de app is dus ook niet moeilijk. Hierbeneden hebben we een stappenplan gemaakt hoe je de app moet gebruiken. Bekijk ook de video op deze pagina om het nog duidelijker te maken voor jezelf.

  1. Download gratis de Duolingo-app in de app store.
  2. Maak een (gratis) account aan en beantwoord 7 korte vragen om je taaldoelen en gewenste taal te bepalen.
  3. Begin met de eerste vragen van je cursus. Elke dag staan er 5 nieuwe vragen voor je klaar in de app.
  4. Oefen regelmatig en houd Duo tevreden door regelmatig te oefenen. Als je te weinig oefent, kan Duo sip worden, maar je kunt hem weer blij maken door actief aan de slag te gaan met je oefeningen.

Nu weet je wat de meest gesproken talen ter wereld zijn en hoe je deze kunt leren op Duolingo. Of je nu geïnteresseerd bent in het leren van Spaans, Engels of Arabisch, Duolingo biedt een handige manier om je taalvaardigheden te verbeteren. Succes met het behalen van jouw taaldoelen!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek