Hoe eet je met stokjes?

Hoe eet je met stokjes
Waldo Taekema
Waldo Taekema
02/04/2024
60

Vanaf jongs af aan wordt ons geleerd om met mes, vork en lepel te eten, maar er zijn nog veel meer manieren om je eten binnen te krijgen. Zo is het mogelijk om met je handen te eten, maar ook met stokjes. Met stokjes eten is moeilijker dan je zou verwachten, maar met een beetje oefenen kan het je makkelijk lukken! Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij sushi gaat eten, maar je afvraagt hoe je met stokjes moet eten. Wij gaan je alle stappen uitleggen hoe je met stokjes moet eten, daarnaast hebben wij ook nog een life hack om het iets makkelijker te maken voor jezelf. Als afsluiter hebben wij ook nog enkele dingen die je echt NIET moet doen met stokjes.

 De stappen in het kort uitgelegd

  • Breek de stokjes
  • Klem het eerste stokje tussen duim, wijsvinger en middelvinger
  • Klem het tweede stokje tussen duim en wijsvinger
  • Beweeg het tweede stokje op en neer om zo het eten ertussen te klemmen

Hoe eet je met stokjes?

We hebben de stappen al kort uitgelegd, maar voor wat extra informatie gaan wij er nog wat dieper op in. Op deze manier kunnen wij er samen voor zorgen dat jij niet voor gek komt te staan als je sushi, pokebowls of noodles met kip gaat eten.

Stap 1: breek de stokjes

In veel restaurants krijg je houten stokjes. Deze stokjes zitten altijd aan elkaar vast, hierdoor moet je de stokjes eerst breken voordat je ze kan gebruiken.

Stap 2: pak het eerste stokje vast

Het setje bestaat uit twee stokjes. Het eerste stokje klem je tussen de duim, wijsvinger en middelvinger. Op deze manier creëer je een stabiele basis.

Stap 3: pak het tweede stokje

Het tweede stokje moet je tussen je duim en wijsvinger klemmen. Met dit stokje maak je ook een beweging omhoog en omlaag, want zo krijg je het eten geklemd tussen de stokjes.

Lees ook:  Asperges koken

Life hack met eet stokjes

Het eten met stokjes is natuurlijk lastig, maar gelukkig zijn er ook enkele manieren om het makkelijker te maken voor je. Zo kan je gebruik maken van een elastiek om de stokjes bij elkaar te houden. Zo zal jij minder moeite hebben met het vasthouden en vastklemmen van de stokjes en het eten. Hieronder hebben wij een filmpje van de lifehack voor jou!

Wat moet je echt Niet doen met eet stokjes?

Het is belangrijk om te weten er enkele dingen zijn die jij echt niet mag doen met stokjes. Zo zijn dit dingen die niet gewaardeerd zullen worden mocht je dit doen. Om jou te behouden van deze fouten hebben wij ze even voor jou op een rijtje gezet.

  • Steek de stokjes nooit verticaal in een kom rijst. Dit wordt geassocieerd met rituelen rondom overlijden en wordt beschouwd als onbeleefd.
  • Gebruik je stokjes nooit om voedsel rechtstreeks van iemands bord te nemen. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar ook heel onbeleefd.
  • Niet met je stokjes spelen. Zo is het heel onbeleefd als je met stokjes gaat drummen of tussen je vingers laat rollen. Dit wordt als respectloos gezien, maar het kan anderen ook storen tijdens het dineren.

Stokjes zijn lastig om te gebruiken, maar als het goed is, weet je nu wel hoe je met stokjes moet eten! Het is belangrijk om goed te blijven oefenen. Zo kan je oefenen met kleine stukjes die makkelijk vast te pakken zijn. Uiteindelijk is het belangrijk om te oefenen, want oefening baart kunst. Op deze manier word jij een echte professional met stokjes!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek