Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
176

Een huis kopen is niet zo maar iets. Het is voor velen de grootste uitgave in hun hele leven. Dat wil je goed doordacht doen. Dat vraagt om een goede voorbereiding, over het algemeen een uitgebreid oriëntatieproces en juist omdát het de grootste uitgave of één van de grootste uitgaven van je leven is kun je maar beter ook professioneel advies inwinnen door onder meer een aankoopmakelaar. In dit artikel heb ik een aantal video's bij elkaar gezocht die je kunt gebruiken voor de voorbereiding om alvast inzicht te krijgen in waar je op moet letten bij het kopen van een huis.

Zes tips bij het kopen van een huis

Huis kopen in zeven stappen

De video bovenaan deze pagina vonden we op het Youtube kanaal van Annic ten Duis. Hierin bespreekt ze een stappenplan met zeven stappen waar je op moet letten.

Het belang van een makelaar

Zoals gezegd is de aankoop van een huis niet zomaar iets en is het daarom niet onverstandig professioneel advies in te winnen en/of ondersteuning te vragen. In deze video wordt ingegaan op het belang van zowel als een aankoop- als een verkoopmakelaar. Welke makelaar moet je nu kiezen? Dat is voor iedereen verschillend. Sommige makelaars zijn meer gespecialiseerd in de aankoop en anderen in de verkoop van een huis. Het is wellicht verstandig meerdere makelaars te benaderen. Je kunt natuurlijk eenvoudig via Google zoeken naar een makelaar bij jou in de buurt (zoek je b.v. een makelaar in Assen, Google dan op 'makelaar Assen' en je krijgt vele suggesties in je Google maps overzicht. Let ondermeer op hoe de makelaars zijn gecertificeerd en kijk of je ook online reviews kunt vinden over de makelaars die wilt benaderen.

Lees ook:  Hoe bewerk je voor het eerst hout?

Wat kost het kopen van een huis?

Zoals hierboven al eerder vermeld, is het goed om alle kosten in kaart te brengen bij de aankoop van een huis. In deze video wordt dit nog nader uitgelegd.

Een huis kopen of een huis huren?

Moet je wel een huis kopen of kun je wellicht beter een huis huren? In deze video wordt hierop ingegaan.

https://www.youtube.com/watch?v=tU2aqGD6uXg

Laat je goed informeren

Zoals eerder aangegeven is het aankopen van een huis niet niets. Voor veel mensen is het raadzaam om dus naast je eigen oriëntatie, ook echt professioneel advies in te winnen zoals bij een aankoopmakelaar en hypotheekadviseur.

Huis kopen waar op letten

Veel succes bij het vinden en kopen van je droomhuis!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek