Wat heb je nodig voor je eerste yoga les?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
363

Heb je yoga ontdekt en ben je helemaal enthousiast? Dan is het tijd om je eigen uitrusting aan te schaffen. Maar wat voor artikelen heb je nu écht nodig en wat kan je beter in de winkel laten liggen?

We helpen je op weg!

De basis: dit heb je altijd nodig

Uiteraard is het belangrijk om eerst de basis op orde te hebben. Daarna kan je dit eventueel uitbreiden met extra’s. Om overal yoga te kunnen beoefenen heb je in elk geval nodig:

Yogamat:

Uiteraard kan een yoga mat niet ontbreken. Hou je van de rustige yoga houdingen waarbij je veel ligt en zit? Neem dan een wat dikker matje. Dat is lekker zacht en comfortabel.

Ben je juist liefhebber van dynamische houdingen? Kies dan voor een dunnere yogamat met veel grip. Zo ben je verzekerd van stabiliteit.

Kussen:

De meest gangbare yogakussens zijn de bolsters en meditatiekussens. Zit je graag in lotushouding dan is een meditatiekussen aan te raden. Gebruik je een kussen juist liever als ondersteuning in de verschillende houdingen? Neem dan een bolster. Deze is superhandig en op heel veel manieren te gebruiken.

Kleding:

Tijdens yoga is het belangrijk dat je geen last van je kleding hebt. Het moet lekker zitten en niet te glad zijn. Het mooie is dat heel veel kleding hier aan voldoet, kies dus vooral iets wat voor jou comfortabel is!

De extra’s: persoonlijke uitbreiding van je yoga uitrusting

Met de basis artikelen kan je je prima redden. Maar om echt optimaal te kunnen genieten van jouw yoga oefeningen kan het zijn dat jij wat extra’s kunt gebruiken. Tip: kijk dus goed naar wat jij hierin nodig hebt, wat voor de een superhandig is kan voor de ander totaal overbodig zijn!

Voorbeelden van extra artikelen:

  • Yogablok – voor ondersteuning bij bepaalde asana’s of om de vloer als het ware iets dichter bij te brengen.
  • Oogkussentje – om op je ogen te leggen voor wat druk, zo kan je soms beter in jezelf keren.
  • Yogariem – bij diverse asana’s een aanwinst, bijvoorbeeld om een soort hangmatje te creëren door hem onder je voeten langs te doen en onder je achterhoofd.
  • Sokken – speciale yogasokken met tenen en antislipzolen zorgen voor meer grip tijdens je asana’s en warme voeten natuurlijk .
Lees ook:  Hoe geef je een feest zonder geluidsoverlast? Met Silent Disco.

Wil je je spullen graag meenemen? Dan is het handig om een speciale yoga tas aan te schaffen. Deze tassen zijn speciaal ontworpen voor het vervoeren van je yoga mat, die past natuurlijk niet overal in. Daarnaast heb je ruimte voor het meenemen van je overige yoga artikelen en je persoonlijke spullen.

Bekijk ook deze video's voor meer inspiratie voor de aanschaf van yoga producten:

Welke yogaprops zijn handig om te hebben?

Waar op letten bij de aanschaf van een yogamat?

Een video die Manduka en Lululemon yogamatten onder de loep neemt:

Samengevat

Welke yogaproducten kan ik gebruiken?

Yogamat, yogakussen (meditatiekussen en/of bolster), Yogablokken, Oogkussentje, Yogariem en eventueel speciale yogasokken.

Welke yoga producten heb ik nodig?

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden op het gebied van je persoonlijke yoga uitrusting. Bekijk ook ons gerelateerde blogartikel en video over hoe moet je mediteren?. Heb je nog tips? Geeft het door in de comments hieronder. En we wensen je vooral veel fijne yoga sessies!

Yoga zonder tools

Veel mensen denken dat een yogamat persé nodig is om yoga te beoefenen. Maar dat is zeker niet zo. Denk je dat ze duizenden jaren geleden al van die hippe yogamatjes hadden? Je kunt yoga gewoon op de harde vloer doen, of buiten in het zachte gras. Er bestaat zelfs zoiets als geitenyoga, gewoon in de natuur. Ja echt! Kijk maar eens hier. Ook mindfulness yoga is vaak zonder gebruik van props en tools.

Namasté!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek