Welke hydroalcoholische gel kunnen bedrijven het beste gebruiken?

Hydroalcoholische gel
Waldo Taekema
Waldo Taekema
29/09/2021
660

De Covid-19-crisis vereist dat iedereen dagelijks uiterst waakzaam is om de overdracht van het virus te voorkomen. In het bedrijfsleven betekent dit het respecteren van barrièrebewegingen zoals opgesteld door de overheid waaronder: 1,5 meter afstand houden van je gesprekspartners, bij sommige bedrijven het dragen van een mondkapje en eraan denken om de handen zo veel mogelijk te desinfecteren met water en zeep of hydroalcoholische gel. Voor wat betreft dit laatste punt is het niet altijd gemakkelijk om te weten voor welk product u moet kiezen, en dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken.

Wat is hydroalcoholische gel?

Hydroalcoholische gel, wat al enkele jaren in de medische wereld wordt gebruikt voor de desinfectie van de handen, is een oplossing die bestaat uit ethanol, propanol, isopropylalcohol en water. Dit product is niet ontworpen om de handen te reinigen, maar om ze heel snel te desinfecteren, oftewel ziektekiemen te elimineren.

Het is een zeer effectieve manier om handen wassen met water en zeep aan te vullen.

Welke handdesinfectiemiddelen zijn geschikt voor bedrijven?

De huidige gezondheidscrisis heeft ertoe geleid dat bedrijven uiterst waakzaam zijn bij het respecteren van barrièrebewegingen, en dus bij het regelmatige gebruik van hydroalcoholische gel. Afhankelijk van de omgeving waarin je werkt, is de keuze voor handdesinfecterende middelen echter niet altijd eenvoudig.

Hydroalcoholische gel bestaat namelijk in verschillende vormen. Om de goede keuze te kunnen maken, is het ideaal om rekening te houden met de activiteit en de indeling van het pand.

Zo is het in winkels (winkelcentra, diverse winkels, gsm-punten, enz.) raadzaam om een handdesinfectiestation bij de ingang te hebben en mensen aan te moedigen hun handen te ontsmetten voordat ze binnenkomen. Afhankelijk van de grootte van de winkel, en in het bijzonder voor grote constructies met meerdere ruimtes, is het aan te raden om andere desinfectiestations te hebben, minstens één per ruimte. De stations zijn erg praktisch omdat je alleen je hand voor het apparaat hoeft te houden om de gelafgifte te starten.

Lees ook:  Hoe kun je een auto uit het buitenland financial leasen?

In bedrijven die meerdere kantoren hebben, maar ook ruimtes om koffie te drinken of maaltijden te nuttigen, is het aan te raden om op elk kantoor en op elke tafel een handdesinfecterend middel in een pompflacon te plaatsen. Voor het bijvullen zijn er flessen van 5 liter beschikbaar. Een ander interessant alternatief voor vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes is hydroalcoholisch schuim in een fles. En in de toiletten blijkt de aan de muur gemonteerde hydroalcoholische geldispenser erg praktisch.

Tot slot mogen we de mensen die buiten werken niet vergeten, zoals bouwpersoneel, en diegenen die de hele dag moeten reizen, of met de trein komen. Hiervoor kunnen bedrijven handige handdesinfectieproducten aanschaffen om mee te nemen in de tas of broekzak (flesje, spuitpen, etc.).

Hydroalcoholische gel

Afbeelding hydroalcoholische gel van Pexels.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van hydroalcoholische gel in het bedrijfsleven?

Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is handen wassen een van de essentiële gebaren. In het bedrijfsleven moeten medewerkers vaak communiceren of zelfs documenten of materiaal doorgeven. Ook is het niet altijd gemakkelijk om regelmatig naar een waterpunt te gaan om je handen met zeep te wassen.

Daarom is het in de professionele omgeving essentieel geworden om hydroalcoholische gel te hebben in de vorm van een station of een fles.

Handdesinfectie met dit type product is geen gevaar voor de gezondheid. Er moet echter op worden gelet dat het op een gezonde huid wordt aangebracht en dat het handdesinfecterend middel niet op een wond, brandwond of zelfs een snee wordt aangebracht.

Handen desinfecteren

Bovenstaande video van RTL Nieuws legt uit hoe je door zeep Covid van je handen kunt krijgen. Zie hieronder ook een instructie video door het RIVM:

Zie hier ook een filmpje van het RIVM over goede en slechte bacteriën:

Tips voor het desinfecteren van de handen

Heb jij zelf nog tips voor het desinfecteren van de handen? Gebruik je bepaalde middelen of juist niet? Laat het hieronder weten in een reactie.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek