Hoe moet je de badkamer schoonmaken?

badkamer schoonmaken
Waldo Taekema
Waldo Taekema
04/01/2023
164

Hoogstwaarschijnlijk is de badkamer de eerste ruimte die je ziet in de ochtend. Hetzelfde geldt voor in de avond. Het is de plek waar we onze tanden poetsen, onder de douche gaan of gaan relaxen in het inbouwbad. De badkamer is waarschijnlijk de meest intensief gebruikte ruimte van het huis en juist daarom is het van belang dat je de badkamer goed doet schoonmaken. De hygiëne van je badkamer is van belang voor je gezondheid en helpt ook met het creëren van rust doordat alles netjes is. Met deze handige tips voor het schoonmaken zorg jij ervoor dat je badkamer altijd stralend en fris uitziet!

Toilet

Een frisse badkamer begint met een schoon toilet. Als je het toilet niet zorgvuldig schoonmaakt, kan er een nare geur hangen in de badkamer. Het schoonmaken van het toilet is een simpele opgave als je deze stappen volgt:

 • Begin met het spuiten van bleek onder de randen van de toiletpot. Laat dit even intrekken.
 • De buitenkant van de toiletpot veeg je af met warm water en allesreiniger. Hierna veeg je het na met een droge doek.
 • Hierna herhaal je de vorige stap, maar dan aan de binnenkant van de toiletpot.
 • Spoel hierna het toilet door en je toilet is weer mooi schoon. Mocht je een extra fris toilet willen, kan je een vaatwastablet een nachtje in het toilet leggen.

In het bakje onder de toiletborst staat vaker een laagje water. Om ervoor te zorgen dat deze altijd fris ruikt, kan deze na het schoonmaken van het toilet, er een beetje heet water met wat bleek indoen. Zo voorkom je nare geuren die van je toiletborstel afkomen.

Bad en douche

Een schoon bad of douche is belangrijk voor je gezondheid. Aangezien we er dagelijks gebruik van maken om ons te wassen, is het van belang dat deze goed schoon gemaakt worden om bacteriën uit te sluiten. Je kan toch niet schoon worden in een vieze douche? Daarom is het verstandig om deze tips te volgen:

 • Begin met het insoppen van het bad of de douche met warm water en wat badkamerreiniger.
 • Poets hierna de tegels en de badkraan zorgvuldig met een borstel. Let er wel op dat de borstel geen krassen maakt op de tegels.
 • Spoel hierna de tegels schoon met de douchekop.
 • Veeg als laatste de douchekop en de tegels af met een droge doek.
Lees ook:  Hoe maak jij jouw eigen home gym?

Om ervoor te zorgen dat je bad en douche langer schoon blijven, is het verstandig om na gebruik even de wanden en deur droog te maken met een trekken. Zo krijg je veel minder snel last van kalkaanslag.

Wasbak en spiegels

Naast het toilet, bad en douche is het gebruik van de wasbak en spiegels voor iedereen van belang. Je handen wassen, tanden poetsen of even snel je haren doen, we doen het allemaal. Het is wel belangrijk dat er wat te zien is in de spiegel. Volg daarom deze tips om de wasbak en spiegels zo goed mogelijk schoon te maken:

 • Gebruik Glassex en een zachte doek op de spiegel optimaal schoon te maken.
 • Sop hierna de wasbak goed in met warm water en wat allesreiniger.
 • Veeg dan de wasbak na met een droge doek.

Met deze tips weet jij hoe je de badkamer optimaal kunt schoonmaken. Je denkt misschien dat we de vloer vergeten zijn, maar deze is hetzelfde zoals alle andere vloeren in je woning. Van tevoren even stofzuigen zodat al het vuil van de grond is en vervolgens dweilen. Klaar is kees!

Meer lezen op 5minuten.tv? Lees hier onze blog over het installeren van een regendouche en binnen 5 minuten een netjes huis krijgt.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek