Snel opruimen: binnen 5 minuten een netjes huis

netjes huis
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
257

Een goed georganiseerd huis zorgt niet alleen voor een comfortabele woonomgeving, maar kan ook je humeur verbeteren en stress verminderen. Maar de tijd nemen om het grondig schoon te maken, is niet altijd gemakkelijk. Dit artikel geeft je enkele tips en trucs waarmee je in een mum van tijd een netjes huis hebt. 

Organiseer je prioriteiten

Maak een lijst met plekken in je huis die speciale aandacht nodig hebben. Soms is het moeilijk om te beslissen welke spullen je weggooit, omdat je bang bent ze later weer nodig te hebben. Om dit dilemma te voorkomen, kun je spullen die nog bruikbaar zijn opbergen in zakken of dozen. Daarnaast is het belangrijk om je te concentreren op de plekken die het meest opvallen of je het meest storen. 

Maak gebruik van opbergruimtes

Nu je al de nodige spullen hebt opgeruimd, is het moment aangebroken om gebruik te maken van opbergruimtes. Deze ruimtes zijn essentieel om je opgeruimde spullen netjes en georganiseerd te houden. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, want er zijn simpele plekken waar je gemakkelijk en je spullen in kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan dichte kasten, lades, manden en opbergdozen.

Zet je spullen op een vaste plek

Het is belangrijk om een ​​plek te hebben voor dingen, zodat je ze niet elke keer hoeft op te ruimen. Zo blijf je georganiseerd en hoef je niet constant naar iets te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld verlies voorkomen door af te spreken dat je sleutels altijd in een doos of boeken in dezelfde kast. Het scheelt een hoop tijd en moeite omdat je niet het hele huis hoeft om te draaien tijdens het zoeken. 

Lees ook:  Hoe kun je witte schoenen schoonmaken?

Vraag om hulp

Opruimen gaat sneller als je het samen met iemand anders doet. Als je iemand hebt, laat die dan helpen met opruimen. Wijs elk gezinslid een taak toe die past bij hun leeftijd en mogelijkheden. Maak er een spel van door bijvoorbeeld een timer in te stellen en te zien wie het snelst kan opruimen. Moedig het gezin aan om op te ruimen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun ruimte. Dit gaat vele malen sneller dan wanneer je het alleen doet. 

Schoonmaaktechnieken

Als je weinig tijd hebt, zijn snelle schoonmaaktechnieken de sleutel tot succes. Stof af met een plumeau of een microvezeldoekje om stof en vuil snel te verwijderen. Gebruik een allesreiniger en een doekje om oppervlakken snel schoon te maken. Maak gebruik van een stofzuiger of een bezem om snel de vloeren schoon te maken. Door efficiënt schoon te maken, kun je binnen enkele minuten een netjes huis hebben. Wil je wat extra ondersteuning bij het schoonmaken? Bekijk de website van schoonmaakbedrijf in Eindhoven.

Minimaliseer je spullen

Neem regelmatig de tijd om je bezittingen kritisch te bekijken en te bepalen wat je echt nodig hebt en wat weg kan. Minimaliseer overbodige items en bewaar alleen wat waarde toevoegt aan je leven. Organiseer vervolgens je spullen op een logische en praktische manier, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Dit zorgt voor een opgeruimd en geordend huis.

Lees ook marmer schoonmaken in 5 minuten en hoe moet je een badkamer schoonmaken.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek