Hoe kan je een Smartphone reparatie zelf uitvoeren?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
460

Een kapotte Smartphone kan snel ontstaan, in de meeste gevallen ontstaat schade aan de Smartphone doordat het device valt. Wist je dat schade aan de Smartphone in veel gevallen goedkoop en eenvoudig zelf opgelost kan worden door het toestel zelf te repareren? In dit artikel vertellen we je meer over veel voorkomende problemen en hoe je dit goedkoop kunt oplossen. Zeg nou zelf, een Smartphone weggooien omdat deze kapot is? Dat is toch zonde!

Veel voorkomende Smartphone reparaties

De meest voorkomende reparaties aan een Smartphone zijn die van het scherm, dit ontstaat meestal door een harde val op de grond. Andere problemen ontstaan in de meeste gevallen door slijtage, onderdelen die door slijtage kapot kunnen raken zijn de batterij en de oplaad connector die zich aan de onderkant van het toestel bevindt.

Welk merk wordt het meest gerepareerd?

Het merk dat het meest wordt gerepareerd is het merk Apple. Dit komt omdat een Apple iPhone een relatief hoge waarde heeft en het daarom interessanter is om deze te repareren. In de meeste gevallen zijn de reparaties aan een Apple iPhone ook nog eens relatief goedkoop.

Het verminderen van e-waste wordt steeds belangrijker, help zelf mee door te repareren.

Reparaties zijn niet altijd nodig!

In veel gevallen kan het zo zijn dat het toestel helemaal niet gerepareerd hoeft te worden. Een goed voorbeeld is dat de iPhone niet meer oplaadt, dit kan simpelweg worden veroorzaakt doordat er stof in de oplaad connector zit. Met een kleine pincet kan je het stof verwijderen waardoor de iPhone weer zal opladen.

Lees ook:  Hoe hang je een schilderij aan de muur?

Een andere veel voorkomende oplossing voor vele problemen wanneer je iPhone bijvoorbeeld niet meer aangaat is het resetten van de iPhone. Dit kan simpelweg door een verschillende toetsencombinatie in te drukken waardoor de iPhone zich zal resetten.

Maar hoe kan ik dan een reparatie aan het scherm uitvoeren?

Is het gehele scherm gebarsten en wil je dit zelf vervangen? Dan kan je dit met YouTube video’s erg gemakkelijk vervangen! In onderstaande video op het kanaal van FixjeiPhone wordt uitgelegd hoe je het scherm van bijvoorbeeld een iPhone X scherm kunt vervangen in 3 minuten! Normaal drink je in deze tijd een kopje koffie en hier vervangen ze in die tijd het hele scherm 😉

Tips voor zelf je Smartphone te repareren?

Heb jij nog meer tips voor hoe je zelf je Smartphone kunt repareren? Laat het hieronder weten in de reacties.

Hoe smartphone zelf repareren?

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek