Hier moet je op letten bij datagebruik in het buitenland

datagebruik
11/08/2023
26

In deze digitale tijdperk, is dataverbinding een noodzaak geworden - vooral wanneer we op reis zijn. Maar het gebruik van data in het buitenland wanneer je op vakantie bent kan onverwachte kosten met zich meebrengen als we niet voorzichtig zijn. Dit artikel bespreekt enkele essentiële punten waar je op moet letten bij datagebruik in het buitenland.

Ga je nog naar het buitenland op vakantie binnenkort? Je leest hier hoe jij kunt ontspannen op vakantie!

Ken je databundel

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om de specificaties van je mobiele abonnement te kennen. Hoeveel data heb je per maand? Zijn er extra kosten voor datagebruik in het buitenland? Het is essentieel om dit te weten om onverwachte kosten te voorkomen.

Roaming uitschakelen

Roaming kan leiden tot aanzienlijke kosten wanneer je in het buitenland bent. Het is meestal het beste om roaming uit te schakelen, tenzij je zeker weet dat je provider redelijke tarieven aanbiedt voor internationale data.

datagebruik

Gebruik Wi-Fi waar mogelijk

Waar mogelijk is het het beste om gebruik te maken van Wi-Fi in plaats van je mobiele data. Veel hotels, restaurants en openbare ruimtes bieden gratis Wi-Fi, dus profiteer ervan om je data te besparen.

Apps voor offline gebruik

Veel apps bieden een offline modus, wat betekent dat je ze kunt gebruiken zonder dataverbinding. Denk aan apps zoals Google Maps, Spotify en Netflix. Maak hier gebruik van en download vooraf alles wat je nodig hebt.

Het belang van beltegoed

Als je prepaid-gebruiker bent, is het essentieel om je beltegoed in de gaten te houden. Buitenlandse gesprekken en data kunnen snel je beltegoed opeten, dus zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt voordat je vertrekt, dit kan bij Lycamobile bijvoorbeeld.. Afhankelijk van je provider zijn er mogelijk opties om je beltegoed aan te vullen terwijl je in het buitenland bent. Het is echter altijd beter om van tevoren te plannen en genoeg beltegoed te hebben voor je reis.

Lees ook:  Hoe werkt een VPN en hoe anoniem kan je surfen zonder pottenkijkers?

Achtergrondgegevens beperken

Veel apps verbruiken data op de achtergrond, zelfs wanneer je ze niet actief gebruikt. Ga naar je instellingen en beperk het gebruik van achtergrondgegevens voor apps die je niet dringend nodig hebt.

datagebruik

Datamonitors en -waarschuwingen

Er zijn verschillende apps en ingebouwde functies op je telefoon die je datagebruik kunnen bijhouden. Stel waarschuwingen in om jezelf eraan te herinneren wanneer je een bepaald data-limiet bereikt.

Lokale SIM-kaarten

Afhankelijk van de duur van je verblijf, kan het voordeliger zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen. Dit geeft je toegang tot lokale tarieven en kan aanzienlijk goedkoper zijn dan roamingkosten.

VPN gebruiken

Een ander punt om te overwegen is het gebruik van een Virtual Private Network (VPN). Een VPN kan je helpen om geografisch beperkte content te bekijken en je gegevens te beveiligen wanneer je verbinding maakt met openbare Wi-Fi. Sommige VPN-diensten kunnen echter je datagebruik verhogen, dus houd daar rekening mee.

Meer weten over VPN? Lees het hier!

Updaten bij terugkeer

Vergeet niet om je instellingen te herstellen wanneer je terugkeert van je reis. Zet roaming uit als je dat tijdens je reis had ingeschakeld, en herstel je app-instellingen om het gebruik van achtergrondgegevens weer toe te staan. Het bijwerken van je instellingen zorgt ervoor dat je telefoon weer normaal functioneert in je thuisnetwerk.

Met deze extra tips kun je nog meer controle hebben over je datagebruik tijdens je reizen. Het belangrijkste is om bewust te zijn van je datagebruik en je gewoontes aan te passen om onnodige kosten te voorkomen.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek