Hoe kom ik in de top van Google te staan?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
747

Het behalen van een plek in de top 10 van Google is niet eenvoudig en dan ook nog op de zoektermen die voor jouw website relevant zijn. De concurrentie is vaak moordend, waardoor het nog moeilijker wordt om op de eerste pagina te verschijnen. Toch zijn er dingen die je kunt doen om hoger in de rankings van Google te komen. In bovenstaande video van Ahrefs wordt al ingegaan op wat je kunt doen voor 'onpage SEO', hieronder geven we nog meer tips.

Backlinks verkrijgen

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Een backlink kan een positief effect hebben om hoger te scoren in Google, vooral als de website die naar jouw website linkt relevant is en veel verkeer ontvangt. Een goede manier om je url op een andere website te krijgen is via artikelen op andere websites. Dit kun je doen door te vragen of je gastblogs kunt schrijven over een bepaald onderwerp in de branche op relevante websites en blogs voor je branche.

Richt je op longtail zoekwoorden

Een goede tactiek om de concurrentie aan te gaan met grote merken is het gebruiken van longtail woorden. Long tail woorden hebben vaak een hogere koopintentie omdat iemand gericht zoekt naar een bepaald product of dienst. Een longtail woord als witte nike schoenen kopen heeft een grotere koopintentie dan een woord als nike schoenen. Maak dus slim gebruik van longtail woorden in je website teksten.

Voldoende content

Zorg dat er voldoende content op je website te vinden. Het is ook belangrijk dat de content die je op je website aanbiedt voldoende waarde voor een bezoeker biedt. Zet jezelf neer als de expert over het onderwerp. Dit kun je doen door naast een webshop ook een blog op je website aan te bieden met relevante tips over de producten of het onderwerp. Let daarnaast op de lengte van je content. Artikelen van 1500 tot 2000 woorden scoren doorgaans het beste in Google.

Lees ook:  Hoe start je met het leren van html?

Optimaliseer de titels van je pagina’s

De titel van je website pagina speelt een grote rol als het gaat om vindbaarheid. De titels van je pagina worden overgenomen in Google. Aan de hand van de titel zullen de meeste mensen bepalen of ze wel of niet op een zoekresultaat klikken. Daarom is het belangrijk dat je titel zo relevant mogelijk is en de bezoeker aanspreekt. Zorg er dus voor dat je website pagina een pakkende titel heeft.

Maak je URL’s goed leesbaar

Naast de titel let Google ook op leesbare url’s. Een url die de bezoeker gelijk duidelijk maakt waar de pagina over gaat vergroot het gemak voor de gebruiker. Dat is precies wat Google wil. Zorg er dus voor dat in het einde van je url je zoekwoord staat waardoor het in een keer duidelijk is waar de pagina over gaat.

Schakel een marketingbureau in

Het optimaliseren van je website kost tijd, veel tijd. Het kan zijn dat je deze werkzaamheden liever uitbesteedt aan een online marketing bureau. Een online marketing bureau heeft vaak veel kennis en ervaring en weet precies wat wel en niet werkt. Zo kun je dus sneller resultaten boeken terwijl jij je richt op je core business. 

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek