Hoe kom je bovenaan in Google?

11/08/2023
33

Het aantal bedrijven in Nederland blijft groeien. De laatste jaren zijn er zoveel ondernemers bijgekomen dat er inmiddels meer dan 2 miljoen bedrijven in ons land te vinden zijn. Misschien ben je zelf wel begonnen als zelfstandig ondernemer en zoek je naar een manier om klanten te scoren. 

Dat kan door een toppositie in Google te vergaren, waardoor potentiële klanten jouw bedrijf als een van de eerste zoekresultaten ziet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Bovenaan in Google komen? We zochten het voor je uit en hebben het uitgewerkt in dit artikel. En zie ook die handige video met bijzondere test-resultaten van MOZ bovenaan deze pagina.

Long-tail zoekwoorden scoren hoger in zoekmachine

Zul je zien: net nu je een hele mooie website hebt laten bouwen, heb je na maanden online te staan nog steeds niet zoveel succes. Daarom is het tijd om wat stappen te ondernemen om hoger te scoren in Google. Dat doe je onder andere door zogeheten long-tail zoekwoorden in de content op je website te zetten. Waar short-tail zoekwoorden heel algemeen van karakter zijn, zijn long-tail zoekwoorden juist heel specifiek. 

'Vakantie' is bijvoorbeeld een heel breed en algemeen zoekwoord, terwijl 'vakantie in Utrecht' al veel specifieker is. Door met die laatste categorie aan de slag te gaan scoor je veel sneller in de zoekmachine dan wanneer je alleen algemene woorden gebruikt. Weet je niet hoe je hiermee moet beginnen? Een online marketing bureau kan je helpen bij het formuleren van long-tail zoekwoorden.

Lange SEO-teksten zijn beter dan korte teksten

Kijk daarbij ook naar de lengte van de teksten die je aanbiedt op je website. Het is sowieso aan te raden om een blog met leuke en informatieve artikelen op je website of in je online shop te hebben. Google wordt ieder jaar slimmer en wil altijd de beste content aan blijven bieden. Dat betekent dat ze lange teksten die volledige informatie bevatten eerder laten zien in de resultaten dan korte teksten zonder alle informatie.

Lees ook:  Hoe moet je medewerkers werven?

Kort samengevat is het daarom van groot belang om lange teksten van minstens 1000 woorden lang te schrijven die alle informatie bieden die een lezer wil lezen. Je lezers komen aan de hand van die long-tail zoekwoorden op de desbetreffende pagina terecht en met écht interessante lange artikelen zorg je ervoor dat ze op je website blijven. Ook dat heeft namelijk invloed op je website. Klikt een lezer de site snel (binnen een paar seconden) weg? Dan ziet Google dat sneller als een niet-interessante pagina.

Regel backlinks die naar je website leiden

Waar je tot slot op moet letten om een mogelijke toppositie in Google te halen, is het vergaren van backlinks. Backlinks zijn links van andere websites die verwijzen naar jouw website. Het zal je verbazen wat voor een effect dit heeft op je positie in de zoekmachine. Google ziet dit namelijk als een soort compliment; als anderen jouw website aanraden, moet het wel een kwalitatieve website zijn.

Kijk daarom zeker eens wat de mogelijkheden zijn om aan backlinks te komen. Onze tip? Ga geen backlinks kopen of ruilen en meld je ook niet aan bij grote startpagina's. Dat waardeert Google namelijk niet op de manier die jij zou willen. Je kunt het beste eens kijken of er bedrijven of bloggers zijn waarvoor je bijvoorbeeld een gastblog in ruil voor een backlink mag schrijven. Kom je er niet uit? Geen zorgen: ook hierbij kan een online marketing bureau je helpen.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek