Hoe kun je je beter concentreren?

beter concentreren
Waldo Taekema
Waldo Taekema
12/06/2023
2152

Heb jij moeite om je te kunnen concentreren? Dit kan vooral vervelend zijn als je een belangrijk tentamen hebt op school en je moet nog heel hard studeren om alle leerstof te onthouden. Zeker als je een stressvol schooljaar achter de rug hebt is concentreren moeilijk. Maar met een aantal handige tips kun jij je weer volledig concentreren. Lees verder hoe je je beter kunt concentreren.

Maak een structurele planning

Het begint allemaal met het maken van een planning wat je wilt gaan uitvoeren op een dag. Heb je bijvoorbeeld een aantal belangrijke taken per dag? Dan is het belangrijk om een structurele planning te maken. Denk vooraf na hoelang je per taak ongeveer bezig bent en maak een ruime schatting. Door een ruime schatting te maken ben je ook minder bezig met de tijd tijdens het uitvoeren van de taak. Daarnaast is het verstandig om uitgebreid te zitten voor bepaalde taken, dan alles snel afronden en onnodig fouten maken hierdoor.

Vermijd afleidingen

Afleidingen helpen je niet om je beter te kunnen concentreren. Zorg ervoor dat je alle afleiding vermijd tijdens het uitvoeren van belangrijke taken. Leg je telefoon weg of zet je meldingen op stil zodat je niet opkijkt als je een melding krijgt. Ook voor meldingen op je computer of laptop is het aan te raden om je meldingen stil te zetten. Zo raak je ook niet afgeleid en kun je je beter focussen op je taak.

Zorg voor ontspanning

Een hele dag zonder pauze werken aan je taken gaat er niet voor zorgen dat je de hele dag een goede concentratie hebt. Zorg daarom voor ontspanning en rust tussen je taken door of las tijdens je taak een rustmomentje in als je merkt dat je geen concentratie hebt. Ga ook even weg van je werkplek en haal je iets te drinken of ga even naar buiten. Het kan ook helpen om een timer te zetten van maximaal 15 minuten zodat je daarna ook weer terug gaat naar je werkplek in plaats van dat je de tijd vergeet.

Lees ook:  Hoe werkt online betalen?

Slaap en eet goed

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je fit voelt en dat je ook een beter concentratieniveau hebt. Als je een minder goede nachtrust hebt dan kan dit zich uiten in dat je moe bent of slaperig en dat je tijdens je taken minder kunt focussen. Voeding zorgt er ook voor dat je een goed concentratievermogen hebt. Door het eten van vlees, vis, granen, noten en zeewier krijg je ijzer, jodium en zink binnen die zorgen voor betere concentratie.

Lees meer over hoe werkt een aroma diffuser

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek