Hoe maak je je toer caravan veilig?

toer caravan kopen
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
148

Ga je een toer caravan kopen of heb je er al een gekocht? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je toer caravan nog vele jaren mee gaat. Een toer caravan is niet bepaald goedkoop. Daarom wil je voorkomen dat je over een aantal jaar alweer een nieuwe caravan moet kopen wegens een slechte technische levensduur. In deze blog lees je over de belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot de veiligheid van jouw toer caravan!

1. Keukenapparatuur

Het keukenapparatuur van een toer caravan mag zich niet in een slechte staat verkeren. Oud of slecht onderhouden keukenapparatuur kan gevaarlijk zijn wanneer er met gas én elektriciteit gekookt wordt. Slecht keukenapparatuur kan leiden tot gaslekken, brand en kortsluitingen. Let daarom bij het aanschaffen van een caravan op de staat van het keukenapparatuur. Je wilt niet dat je toer caravan, samen met je vakantieplannen, in vlammen op gaat.

2. Sanitaire voorzieningen  

Oude en slecht onderhouden sanitaire voorzieningen van een tour caravan leiden vaak tot lekkages met schimmel als gevolg. Schimmel kan negatief effect hebben op de luchtwegen van de inzittende van de caravan. Vaak zit er in de rubberen leiding of seal van een afvoerslang scheurtjes die ontstaan door droogte en hitte dat wordt veroorzaakt door een slecht geïsoleerd onderdeel. Let daarom altijd op de staat van interne onderdelen en niet alleen op hoe de toer caravan er op het eerste oog uit ziet. Als je hier geen verstand van hebt kun je altijd een expert inschakelen.

Lees ook Hoe handel je schade na een botsing af?

Lees ook:  Hoe een kantoorpand vinden voor jouw bedrijf
toer caravan kopen

3. Het chassis

Het chassis van een toer caravan kan vaak roest bevatten wanneer het een oudere of slecht onderhouden caravan betreft. Let op, ook nieuwere toer caravans kunnen roest bevatten door bijvoorbeeld een lekkage. Roest oxideert ijzer. Dat wil zeggen dat er een bepaalde vorm van corrosie ontstaat die het ijzer afbreekt. Verroest ijzer wordt breekbaar, vooral wanneer er veel kracht op het ijzer duwt door bijvoorbeeld het gewicht van de caravan. Dit kan leiden tot ernstige ongevallen tijdens het rijden maar ook bij stilstand. Roest is alleen te verhelpen door het oud en verroeste ijzer weg te snijden, en vervolgens nieuw ijzer op het chassis te lassen. Echter behoren deze reparaties tot een van de duurste rekeningen.  

4. De Verlichting

Naast alle veiligheidspuntjes met betrekking tot het interieur, is het exterieur van een toer caravan ook van belang. De verlichting van de caravan moeten duidelijk zichtbaar zijn. Dit is erg belangrijk wanneer je besluit om je caravan de weg op te nemen. Je wilt niet dat een achterliggende bestuurder op je caravan inrijdt omdat je niet zichtbaar bent. Leer hier hoe jij de juiste bestemming kiest!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek