Hoe moet je schmink verwijderen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
592

Heel leuk hoor schminken. Vooral kinderen worden er erg blij van. Maar het moet er ook weer vanaf en dat is vaak minder leuk. In dit artikel staat uitgelegd hoe je schmink kunt verwijderen van je gezicht. Gelukkig is het niet zo moeilijk als je soms denkt!

Eventueel kun je vooraf ook al met een lauw washandje het gezicht wat deppen, zodat het een beetje nat wordt. Let wel op dat je dept en dus niet gaat wrijven. Dat kan later wel nadat je het hebt ingesmeerd met babyshampoo.

Mensen willen ook wel eens billendoekjes gebruiken maar dat is niet aan te raden!

Het washandje of de handdoek kun je gewoon wassen, maar doe het niet bij je mooie jurk of shirt in de was. Was het met andere vieze handdoeken of zoiets. Spoel het washandje of de doek wel eerst goed uit onder de kraan met lauw water.

Zelfs volledig geschminkte gezichten krijg je meestal zo eenvoudig schoon. Dat maakt schminken al weer een stuk leuker als je dit eenmaal weet.

Zwarte schmink verwijderen

Deze manier met vooraf deppen is zeker aan te raden indien zwarte schmink wordt gebruikt want zwarte schmink is over het algemeen het moeilijkste van het gezicht te halen. Maar met deze werkwijze lukt het vaak wel. Lukt het niet of heb je hiervoor een beter idee laat het dan weten onderaan deze pagina want dan kunnen we dat toevoegen op deze pagina.

Enkele voorbeelden

Hieronder enkele video's met voorbeelden van het verwijderen van de schmink van het gezicht.

Lees ook:  Hoe moet je zelf een smoothie maken?

In onderstaande video zie je hoe makkelijk het eigenlijk kan zijn om schmink van je gezicht af te krijgen als je het op de juiste manier doet.

Schoonmaken met zeepvrije wasgel

In onderstaande video wordt zeepvrije wasgel gebruikt:

Schmink uit kleding halen

Schmink uit kleding verwijderen lukt meestal eenvoudig met de wasmachine met een wasje op 40 graden. 30 graden lukt zelfs vaak ook al wel.

Schmink uit een bank of uit tapijt halen

Kleding kun je meestal dus wel wassen, maar vele andere spullen zoals een bank of tapijt helaas niet. Om schmink uit een bank of tapijt te halen kun je toch ook eerst het beste proberen met babyshampoo.

schmink verwijderen

Weet jij ook nog een handige manier voor het verwijderen van schmink van je gezicht? Of voor het verwijderen van schmink uit kleding, de bank of iets anders? Laat het hieronder weten in een reactie!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek