Hoe moet je zelf een lamp maken

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
675

Zelf lampen maken:

Op dit moment is een industriële inrichting erg hip en actueel. Industriele spullen zijn overal te koop en voor een simpele draadlamp moet je al behoorlijk in de buidel tasten. Zelf lampen maken op een goedkope en handige manier is een leuk tijdverdrijf en je hebt een geheel eigengemaakt object of objecten. Onderstaande filmpjes laten een aantal lampen zien die je zelf kunt fabriceren. Ga je aan de slag met de draadlamp dan heb je hiervoor een aantal spullen nodig:

  • Een installatiedraad. Deze moet je zelf strippen om de koperdraad tevoorschijn te halen. Het koperdraad ga je in een aantal stukken knippen (zie filmpje).
  • Een soldeerbout. Hiermee ga je de stukken koperdraad aan elkaar solderen.
  • Je hebt ook afplakband nodig.

In het bovenstaande filmpje kun je duidelijk zien hoe je moet solderen.
Kijk goed hoe je de lampenkap in elkaar zet. en de fitting bevestigd. Deze hanglamp is superleuk en zal een aanwinst zijn in je interieur.

Industriële lampen

Het zelf maken van industriële lampen is best wel gemakkelijk omdat je overal spullen kunt vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Denk eens aan oude verfblikken of een boomstronk waar je een aantal losse lampjes aanhangt. Je hebt op die manier de perfecte hanglamp voor boven je eettafel. Bezoek de de volgende website en doe er je voordeel mee.

zelf lamp maken
Lees ook:  Hoe begin je met padel?

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek