Hoe pak je je koffer slimmer in? 6 tips.

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
502

Je kent het wel, alle kleren liggen klaar om ingepakt te worden, maar de koffer gaat niet dicht. Heb jij ook altijd moeite met het inpakken van je koffer? Hier heb je een paar praktische tips zodat jij altijd al je kleren mee krijgt!

1. Bespaar gewicht met een lichtgewicht koffer

Zeker als je gaat vliegen kan het lonen om een lichtere koffer in gebruik te nemen. In het vliegtuig is het namelijk niet alleen van belang dat alles qua ruimte past, maar dat je ook nog onder een maximum gewicht blijft. Kijk bij het kopen van je volgende koffer dus goed naar hoe zwaar deze is!

2. Rol je kleren op, in plaats van dat je ze opvouwt

Deze tips is bij velen niet bekend, maar je bespaart stiekem heel veel ruimte door je kleren op te rollen in plaats van ze op te vouwen. Daarnaast kreuken de kleren vaak ook minder wanneer ze zijn opgerold.

3. Kies voor een all inclusive hotel

Hoe meer er inbegrepen is bij het hotel, hoe minder je zelf mee hoeft te nemen! Kies bijvoorbeeld voor een all inclusive vakantie in Spanje, waar badhanddoeken en badslippers vaak zijn inbegrepen in het arrangement.

4. Maak een checklist

Om zeker te weten dat je alle belangrijke dingen mee neemt op vakantie is een checklist erg handig. Het werkt echter ook de andere kant op: een checklist forceert je namelijk ook om na te denken wat je níét nodig hebt (dat 12de t-shirt bijvoorbeeld).

5. Stop je zwaarste dingen het dichtst bij de wieltjes

Als je loopt met je koffer zijn je wieltjes het onderste punt. Om het lopen makkelijker te maken is het dus makkelijker om de zwaarste dingen onderin de koffer te doen.

Lees ook:  Hoe leg je halfverharding aan?

6. Neem mini’s of reisverpakkingen mee

Laten we eerlijk zijn, je hebt geen complete fles badschuim nodig voor een week. Het bespaard veel ruimte en gewicht om kleine flesjes douchegel en shampoo mee te nemen. Andere tip: neem 2 in 1 mee!

https://www.youtube.com/watch?v=f-KDUP_KiHE

Meer tips?

Er zijn veel tips te vinden op het internet over het besparen van gewicht of ruimte voor je koffer. Kijk bijvoorbeeld eens op deze blog over de handigste inpaktips. Heb je zelf ook nog teen tip voor het inpakken van je koffer? laat het hieronder weten in een reactie.

koffer inpakken tips
Foto van koffer inpakken door vrouw van Pexels.

Lees ook: de toekomst van verpakkingsontwerp

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek