Hoe plaats je een schutting?

schutting
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
200

Heb je net een nieuwe tuin gekocht en wil je deze afbakenen met een schutting? Of ben je op zoek naar een manier om je tuin meer privacy te geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je een schutting kunt plaatsen.

Voorbereidingen

Voordat je begint met het plaatsen van de schutting, moet je eerst een paar voorbereidingen treffen. Je moet ervoor zorgen dat je over de juiste materialen beschikt, zoals draad, houten palen, schroeven en gereedschap. Daarnaast moet je ook de juiste vergunningen aanvragen als je een schutting op openbaar terrein wilt plaatsen.

Het kiezen van een schutting

De volgende stap is het kiezen van de juiste schutting voor je tuin. Je hebt verschillende materialen om uit te kiezen, zoals hout, beton, steen of vinyl. Houd er rekening mee dat sommige materialen onderhoud vergen, dus zorg ervoor dat je vooraf goed weet wat je kiest.

Stap-voor-stap een schutting plaatsen

Een schutting plaatsen is een relatief eenvoudige klus, mits je het op de juiste manier aanpakt. Hieronder hebben we een stappenplan opgesteld om je te helpen bij het plaatsen van je schutting.

STAP 1: Uitmeten

Begin met het uitmeten van de locatie waar de schuttingpalen en schuttingplanken moeten komen. Voor een nauwkeurig resultaat is het aan te raden om een landmeter te gebruiken, maar een simpel meetlint kan ook voldoen.

STAP 2: De eerste schuttingspaal plaatsen

Begin met het plaatsen van de eerste schuttingpaal. Plaats eerst een paal tegen de muur. Zorg ervoor dat de muur waterpas is en boor vervolgens twee gaten: één in de muur en één in de schuttingpaal (op gelijke hoogte). Bevestig de schuttingpaal aan de muur met een plug en schroeven.

Lees ook:  Zo koppel je een aanhanger aan de auto

STAP 3: De schuttingslijn bepalen

Span een touw tot het eindpunt (of tot het eindpunt op een hoek) en plaats de schuttingpalen strak tegen het touw om ervoor te zorgen dat de schutting recht wordt geplaatst.

STAP 4: Gaten boren of graven

Gebruik een grondboor om de gaten te boren voor de volgende schuttingpalen. Meet dit nauwkeurig uit, zodat de schuttingplanken of tuinschermen er precies tussen passen. Het gat moet diep genoeg zijn, zodat de schuttingpaal ongeveer 1/3e in de grond staat.

STAP 5: Plaats de tweede paal en de schuttingsplanken

Zet de schuttingpalen in de grond en vul het gat volledig met snelbeton. Bevestig vervolgens het schuttingscherm tussen de palen. Afhankelijk van het type schutting dat je hebt besteld, kan de montage aan de palen anders zijn. Mogelijk gebruik je een klipsysteem of moet je de schuttingplanken vastschroeven.

Met deze stappen zou het plaatsen van je schutting geen enkel probleem moeten zijn. Vergeet niet om tijdens het plaatsen van je schutting veiligheidshandschoenen en -bril te dragen om verwondingen te voorkomen. Succes!

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek