Hoe trim je je baard?

je baard
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
485

Wanneer je voor het eerst een baard laat staan heb je hier misschien veel vragen over. Je hebt je baard immers nog nooit laten staan, maar je hebt wel ergens gehoord dat je dan een baard alsnog verzorgd en bijgehouden moet worden. Je scheert niet je hele baardgroei af zoals je normaal altijd deed met scheerzeep, maar je gaat het wel trimmen.

Trimmen is iets anders dan scheren, maar dat hoeven we jou vast niet uit te leggen. Om je gezichtshaar goed te trimmen moet je wel weten hoe je dat moet doen. Er zijn immers veel manieren en veel verschillende modellen baarden. In deze blog een uitleg voor jou, zodat je straks zonder moeite je baard kan trimmen en je vragen zijn weggenomen.

Stap 1: Wassen van je baard

De eerste stap wanneer je je baard gaat trimmen is om hem te wassen. Waarom wassen? Op die manier verwijder je vuil die je niet in het haar wilt hebben. Kam daarna het haar grondig door om alle klitten en knopen eruit te krijgen. Als je geen klitten en knopen hebt, zal je merken dat het trimmen een stuk makkelijker gaat. Bovendien gaat het trimmen dan een stuk nauwkeuriger en dat wil je.

Stap 2: Trimmen van je baard

Als het de eerste keer is dat je je baard laat staan is het nu tijd om een trimmer te kiezen. Een trimmer kiezen is een klusje op vandaag, er zijn heel veel verschillende te krijgen op de markt. Let erop dat de trimmer verstelbare opzetkammen heeft zodat je de gewenste lengte kan houden. Het is ook handig om verstelbare opzetkammen te hebben voor de verschillende delen van je baard.

Lees ook:  Hoe plaats je een schutting?

Stap 3: Lengte van je baard

Je begint altijd als je gaat trimmen met de lengte van je gezichtshaar. Kies een opzetkam die past bij de lengte die je in gedachten hebt. Ga nu langzaam en gelijkmatig in de richting van de haargroei, net zo lang totdat je tevreden bent. Kies liever eerst voor een grotere opzetkam, want eraf is eraf. Als je het resultaat toch nog te lang vindt, kun je altijd een kleinere opzetkam kiezen en nog een keer trimmen.

Stap 4: Mond

Daarna ga je rond je mond trimmen. Doe dit voorzichtig om zo een mooie lijn te krijgen. Je kan het beste een precisietrimmer hiervoor gebruiken. Doe je dit niet graag? Dan kan je ook kiezen voor een normaal scheermesje. Op die manier kun je de randen goed vormen.

Stap 5: Snor

Nu is het tijd om je snor te trimmen. Je kan je snor afzonderlijk van je baard in de gewenste vorm trimmen. Kam je snor daarvoor naar beneden en gebruik ook hier een precisietrimmer of een scheermes.

Stap 6: Nek

Ook je nek moet je niet vergeten tijdens het trimmen. Als je je nek niet meeneemt, ziet je baard er al snel onverzorgd uit en dat wil je voorkomen.

Stap 7: verzorging

Als laatste is het belangrijk om je baard na het trimmen te verzorgen. Gebruik het liefst een baardolie om het haar te hydrateren en je huid te kalmeren.

Meer leuke blogs

Wil jij meer leren over het maken van je eigen home gym? Klik dan hier.

Voor meer informatie over haar knippen, klik hier.

Over het ontstoppen van een verstopte douche, klik hier.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek